Noć tvrđava u kaštelu Morosini-Grimani

Facebook
Twitter
LinkedIn

Treću godinu za redom obilježava se manifestacija Noć tvrđava, koja obuhvaća utvrde, bedeme i dvorce diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Češke i Ukrajine.

Organizira je Šibenska Tvrđava Kulture u suradnji s partnerima, a ove je godine 10. svibnja predviđeno obilje programa za posjetitelje na svim lokacijama: koncerti, radionice, igre, projekcije i predavanja.

Tako će, u kaštelu Morosini-Grimani u Svetvinčentu uz besplatan ulaz posjetitelji imati priliku pogledati kratki film i izložbu.

Kratki film “Šparoge” mladih istarskih autora na humorističan način dotiče duboke teme. Radnja filma odvija se na relaciji Savičenta – Smoljanci, prikazujući rivalitet između ova dva mjesta. Kroz zabavan zaplet, film ističe suštinsku ljubav prema izgubljenoj Istri te probleme uzrokovane kapitalizmom koji oduzima lokalni identitet.

Film će biti prikazan u petak, 10. svibnja, s početkom u 19:00 sati.

Osim filma, posjetitelji će moći uživati u izložbi “Kampanjola u Morningu”, koja prikazuje isti kadar u isto vrijeme kroz period od godinu dana, uz citate samog autora Darka Pekice.

Noć Tvrđava nije samo lokalni događaj – prepoznata je i na međunarodnoj razini. Podršku manifestaciji pružaju udruženja EFFORTS (European Federation of Fortified Sites) i FORTE CULTURA, uvrštavajući je u European Fortress Summer Event. 

Ovaj petak, 10. svibnja, rezervirajte za nezaboravno iskustvo u prekrasnom ambijentu Kaštela Morosini Grimani.

Pročitajte još...