Sutra u pazinskom kinu film “Šesti autobus” koji je dobio Zlatni studio za najbolji film i odlične ocjene publike na Pulskom festivalu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Iako ovo ljeto na Pulskom filmskom festivalu film “Šesti autobus” nije dobio najveću nagradu publike, ona ga je ocijenila odličnim, a nedavno je film osvojio Zlatni studio za najbolji hrvatski film u 2022. godini. U dva i pol mjeseca film je pogledalo 31.750 gledatelja, prvog vikenda prikazivanja je pogledalo 18.141 gledatelja, što je najbolje otvaranje hrvatskog filma ove godine, ali i četvrto najbolje otvaranje hrvatskog filma svih vremena.

“Šesti autobus” je film o mladoj ženi koja pokušava saznati gdje, kako i zašto je muškarac iz njezine prošlosti umro tijekom rata koji je zaprepastio Europu i svijet, rata u Vukovaru. Film je to o ljudima čija je sudbina i dalje nepoznata. Riječ je o potrazi za identitetom, potrazi za vjerom, povezivanju i otkupu. “Šesti autobus” je potraga za istinom na mjestu gdje je istina selektivna, neuhvatljiva pa čak i zastrašujuća. Na kraju “Šesti autobus” je film o buđenju i slobodi, film koji se temelji na izvorima prikupljanim više od 10 godina.

Dodatan razlog za posjetu kinima je i odlična glumačku ekipa filma koju čine Marko Petrić koji je utjelovio glavni muški lik branitelja Josipa, Zala Đurič koja tumači lik Olivije, zatim Rade Vulin, Živka Anočić, Pavle Matuško, Ozren Grabarić, Arnaud Humbert, Goran Vrbanić, Josip Anković, Ivica Lučić, Ermin Sijamija, Muhamed Hadžović, Toni Gojanović, Dušan Kovačević, Matija Prskalo, Aleksandra Balmazović, Alban Ukay, Radoslav Milenković te Borko Perić.

Film se u pazinskom kinu prikazuje sutra (petak) s početkom u 20 sati.

Pročitajte još...