Od sutra se otvara izložba članova pazinskog Društva likovnih stvaratelja pod nazivom “Mirisi…boje…proljeće”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sutra, 04. svibnja 2022. godine, otvara se zajednička izložba Društva likovnih stvaratelja pod nazivom „Mirisi…boje…proljeće“. Izložba je to mnogih članova DLS-a Pazin, a zainteresirani će je moći pogledati u LG galeriji, na adresi Jurine i Franine 11, u Pazinu. Izložba se održava od 4. do 14. svibnja 2022. godine.

„Društvo likovnih stvaratelja Pazin već 47 godina obilježava 1. svibnja – Praznik rada. Tom prigodom članovi DLS-a redovito izlažu svoje recentne radove na velikoj, zajedničkoj izložbi. DLS je i nastao baš na tim temeljima, okupljajući slikare amatere koji su većinom bili i radnici, da uz Praznik rada pokažu sugrađanima i javnosti rezultate svog umjetničkog rada odnosno hobija.

Teško je zamisliti i prebrojiti koliko je slika nastalo u tom dugom nizu godina, a sve s ciljem da se javnosti pokaže što su naši vrijedni članovi radili tijekom zimskih mjeseci. I stoga je ova izložba veoma važna kao dio bogate izlagačke tradicije naše udruge. Neki su nam članovi i stariji 47 godina, neki zbog bolesti više ne uspijevaju stvarati, ali tradicija se nastavlja… uz neka nova, neka stara lica, s novim idejama i novim radovima.

Teško je u predgovoru i najavi svake nove izložbe reći nešto originalno, no važno je naglasiti da ove godine na našoj Svibanjskoj izložbi izlaže 19 autora u raznim tehnikama i umjetničkim područjima. Toliko smo različiti, a istovremeno i vrlo slični da naša izložba zaista može nositi naziv MIRISI… BOJE… PROLJEĆE… Sve sam to osjećala dok sam pripremala ovu izložbu i slagala radove. Stoga Vas pozivamo da i vi otvorite svoju dušu. Uživajte svim osjetilima“, poručila je Nada Putinja, predsjednica DLS Pazin.

Pročitajte još...