Općina Cerovlje će od Istarske županije dobiti 50 tisuća eura za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda na svom području!

Facebook
Twitter
LinkedIn

U sjedištu Istarske županije u Puli danas su potpisani vrijedni ugovori o dodjeli sredstava za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda na području Općine Cerovlje i Grada Novigrada-Cittanova te za osiguranje redovnih aktivnosti Skloništa za životinje na području Grada Pule, a koje dodjeljuje Istarska županija u visini od gotovo 100,000.00 EUR.

Uz istarskog župana Borisa Miletića i gradonačelnike Pule Filipa Zoričića i Novigrada Antea Milosa te načelnika Cerovlja Elvisa Šterpina, ugovori su potpisani i od strane nadležnog pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu,  šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Ezia Pinzana.

Istarski župan Boris Miletić srdačno se zahvalio svima na dolasku te je kazao kako potpisivanje ovih ugovora simbolizira predanost Istarske županije jačanju zajedničkih veza i promicanju uzajamne podrške u radu za dobrobit cijelog društva.

„Posebno mi je drago što smo ovim potporama obuhvatili tri vrlo važna područja, od vodnog gospodarstva do pošumljavanja i pulskog Skloništa za životinje“, kazao je župan Miletić.

Gradonačelnici Pule i Novigrada, te načelnik Cerovlja iskazali su zahvalnost županu na pomoći i prepoznavanju potrebe za potporom pri realizaciji projekata i aktivnosti.

Potpisano je ukupno tri ugovora, kako slijedi:

  1. Ugovor o dodjeli sredstava za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda na području Općine Cerovlje u visini od 50,000.00 EUR,a koji se sastoji od tri dijela, odnosno obuhvaća sufinanciranje projektne dokumentacije za izgradnju vodovodnog ogranka Kontići – Mesarići – Krpani; sanaciju oborinske odvodnje i asfaltiranje površina u naselju Mesarići, te sufinanciranje izrade projekte dokumentacije vodovodnih ogranaka Previž Bubići i Lovrečići.
  2. Ugovor o dodjeli donacije Gradu Novigradu-Cittanova prema posebnom propisu – Zakonu o ublažavanju posljedica prirodnih nepogoda u visini od 13,000.00 EUR za nabavu sadnog materijala za sanaciju opožarenih i devastiranih površina.
  3. Ugovor o dodjeli sredstava za osiguranje redovnih aktivnosti Skloništa za životinje na području Grada Pule u visini od 35,000.00 EUR
Pročitajte još...