Općina Lupoglav predstavila svoj proračunski vodič – proračun za 2024. godinu iznosi točno milijun eura!

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Tina Pejković

Općina Lupoglav ovih je dana objavila svoj proračunski vodič za 2024. godinu.

Proračunskim vodičem prikazan je sažetak Proračuna Općine Lupoglav za 2024. godinu s najvažnijim smjernicama razvoja Općine, koji pojašnjava planove i aktivnosti.

Svim mještanima omogućava se uvid u prihode i rashode Općine, kako bi imali transparentnu i potpunu informaciju o tome gdje i kako se troši općinski novac te kako bi se potaknulo sve građane na aktivno sudjelovanje u komentiranju, predlaganju i sugeriranju općinskog proračuna.

„Tijekom 2023. godine Općina Lupoglav je, kao i svih prijašnjih godina, nastojala realizirati projekte koji su bitni za naše mještane. Sanirane su stepenice na groblju Semić, proširena je javna rasvjeta u Lesišćini, Brestu i Baričevićima, u sklopu izgradnje vodovodnog ogranka Španjarija – Viskovići kompletno je asfaltirana dionica ceste do Viskovića u dužini od 950 metara“, rekao je načelnik Franko Baxa pa dodao:

„Uz komunalnu infrastrukturu, Općina uredno servisira i sve druge obveze, od predškolskog odgoja, socijalnih pitanja, učeničkih i studentskih stipendija, društvenih i kulturnih manifestacija, te sve ostale zakonske obveze koje su u nadležnosti jedinice lokalne samouprave.

Proračun Općine Lupoglav za 2024. godinu kojeg je dana 8.12.2023. godine usvojilo Općinsko vijeće, donesen je u valuti euro koja s 1.1.2023. godine postaje službena valuta u Republici Hrvatskoj te iznosi  1.000.000,00 eura. Proračun prvenstveno vodi računa o socijalno ugroženoj skupini, zdravstvu, vrtiću, školi, umirovljenicima i vatrogascima. Ponosni smo na planirani iznos za programe održavanja i građenja komunalne infrastrukture.“

U nastavku možete vidjeti prikaz Proračuna Općine Lupoglav kojeg se može podijeliti u dvije tematske cjeline: u prvom dijelu objašnjeni su pojmovi vezani za proračun te je prikazan proces donošenja, dok su u drugom dijelu prikazani proračunski prihodi i rashodi po vrstama i namjeni te najznačajniji projekti u 2024. godini.

PRORAČUN U MALOM OPĆINE LUPOGLAV – 2024

 

Pročitajte još...
Razvojna agencija Srce Istre poziva mlade poduzetnike na poduzetnu raspravu

Razvojna agencija Srce Istre ponovo organizira poduzetne rasprave u sklopu projekta "Participativno upravljanje poduzetničkom infrastrukturom: mladi poduzetnici u dijalogu s…