Nezaboravno putovanje u očaravajući svijet istarskih kukaca – ovog petka u Motovunu zanimljiva izložba fotografija

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ovog petka, 26. travnja od 19 sati na rasporedu je otvorenje izložbe fotografija Klausa Bittnera ‘Who is watching whom’ u motovunskoj caffe-galeriji Artipolis.

Na fotografijama se otkriva fascinantna ekološka priča Istre. Na pozadini bezvremenskih istarskih krajolika, Klausove zadivljujuće fotografije oživljavaju zamršenu ljepotu stanovnika insekata u regiji, nudeći prozor u njihov svijet i urgentne izazove s kojima se suočavaju.

Evokativne fotografije Klausa Bittnera svjedoče o bogatoj biološkoj raznolikosti koja buja usred istarskih maslinika, vinograda i obalnih predjela.

Od nježnih krila vilin konjica do marljivog zujanja pčela usred mirisnog cvijeća, svaka fotografija bilježi bit ovih izvanrednih stvorenja, pozivajući posjetitelje da zastanu i promotre krhku mrežu života koja nas sve održava.

Osim svoje estetske privlačnosti, Klausove fotografije služe i kao moćno oruđe za podizanje svijesti o kritičnom problemu smanjenja insekata u Istri. Kroz svoj objektiv, Klaus Bittner otkriva skrivenu složenost ekosustava koji vrve životom i koji je sve više ugrožen čimbenicima izazvanim ljudskim djelovanjem kao što su gubitak staništa, izloženost pesticidima i klimatske promjene.

Stoga se u središtu ovog događanja nalazi i prilika za dijalog i angažman nas samih pored stručnjaka iz različitih disciplina koji se već okupljaju ne bi li istražili višestruke dimenzije ekoloških izazova Istre.

„Pridružite nam se na ovom nezaboravnom putovanju u očaravajući svijet istarskih kukaca. Slavimo zajedno ljepotu bioraznolikosti i ponovno potvrdimo svoju predanost u očuvanju prirodnih bogatstava koja definiraju našu zajedničku baštinu“, poručuju iz Artipolisa.

Pročitajte još...