S KLOBASICOM U EU | Uzorke kobasica za ocjenjivanje moraju se dostaviti do 20. veljače!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Iz Općine Sveti Petar u Šumi pozivaju sve zainteresirane proizvođače suhomesnatih proizvoda za dostavu uzoraka kobasica i salama na senzorno ocjenjivanje koje će se održati u sklopu projekta “S KLOBASICOM U EU” .

Senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama održati će se u sklopu projekta „Dani hrvatskih kobasica i salama“ koji je pokrenut u prosincu 2021. godine. Uzorci kobasica za ocjenjivanje moraju biti dostavljeni najkasnije do 2. ožujka 2023. u 15.00 sati u Općinu Sv. Petar u Šumi, na adresu Sv. Petar u Šumi 6, 52404 Sv. Petar u Šumi.

Molimo Vas da pismene prijave dostavite na e-mail najkasnije do 20. veljače, zbog bolje pripreme senzornog ocjenjivanja koje će se održati 3. i 4. ožujka 2023. godine u HRVATSKOJ KUĆI KOBASICA u Sv. Petru u Šumi.

Nagrade za najbolje kobasice i salame biti će podijeljene dan prije početka sajma, 17. ožujka 2023. u „Hrvatskoj kući od kobasica“. Odličja će se dijeliti u 10 kategorija, a u nastavku Vam donosimo kategorije u kojima se možete natjecati i dostaviti uzorke na ocjenjivanje: 

Istarska kobasica

Slavonska kobasica

Kulenova seka

Istarska kosnica 

Salame i salamini

Kobasice i salame od divljači

Kobasice i salame s tartufima

Kobasice i salame S klobasicom u EU (tipovi kobasica iz EU)

Specifične kobasice (kobasice od svinjetine, magarca, ovce, konja, s raznim dodacima: voće, sir, med, orasi, začinsko bilje, lješnjaci…)

Istarska klobasica po starinski (istarske kobasice proizvedene u domaćinstvima)

Organizator ocjenjivanja je međunarodni sajam „S klobasicom u EU“, ESSIK – Europski savez salamera i kobasara-Samobor i udruga S klobasicom u EU. Svi osvajači nagrada biti će nagrađeni prigodnim diplomama i medaljama, a šampioni posebnim statuama i vrijednim nagradama sponzora.

Sve ostale potrebne detalje pronaći ćete OVDJE – na službenoj stranici Općine Sveti Petar u Šumi.

Pročitajte još...