Istarska županija pruža sve snažniju podršku poljoprivredi, šumarstvu, ribarstvu i vodnom gospodarstvu – sredstva povećana za čak 37 %!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Istarska županija i u ovoj godini nastavlja trend povećanja proračunskih sredstava za mnoga područja pa tako i za sektore poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i vodnog gospodarstva. Konkretno, danas je istarski župan Boris Miletić potpisao ugovore s 40 prijavitelja, koji su prijavili 63 projekata i programa, ukupne vrijednosti u iznosu od 284.700,00 eura.

„Prije svega čestitam vam na kandidaturi ovih kvalitetnih projekata i programa. Istarska županija je povećala sredstva za 37 % u odnosu na prošlu godinu, čime smo još jednom pokazali koliko su nam navedena područja važna. Držim da vaši hvalevrijedni projekti i programi doprinose jačanju brenda Istre te našoj prepoznatljivosti. Čestitam resornom pročelniku Pinzanu i njegovom timu, koji uspješno valoriziraju sve pristigle prijave, a čestitam i Agenciji za ruralni razvoj Istre, koja je dio našeg poljoprivrednog sustava, na novom projektu zaštite istarske koze“, kazao je župan Miletić.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Ezio Pinzan kazao je da mu je posebno drago što se ove godine javio veliki broj prijavitelja, koji provode projekte s ciljem valorizacije istarske poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i vodnog gospodarstva.

„Vi i sami znate koliko su ovi projekti važni za razvoj lokalne zajednice i za valorizaciju truda naših poljoprivrednika koji cijele godine naporno rade jer im omogućavaju da rezultate svog rada i javno predstave“, istaknuo je pročelnik Pinzan.

Javni poziv na koji su se prijavitelji javili je bio namijenjen jedinicama lokalne samouprave, znanstveno-obrazovnim i istraživačkim institucijama, turističkim zajednicama, zadružnim asocijacijama, strukovnim komorama i komorskim udruženjima, gospodarsko-interesnim udruženjima, agencijama u poljoprivredi i ustanovama.

S ciljem ravnomjernog razvoja Istre sufinancirane su sve najznačajnije manifestacije i projekti iz područja poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i gastronomije na bazi istarskih poljoprivrednih proizvoda, od onih čiji se značaj mjeri u međunarodnim okvirima do lokanih –  općinskih i gradskih, koji zajedno u sinergiji daju veliki doprinos prepoznatljivosti istarske poljoprivrede, daljnjoj zaštiti i valorizaciji istarskih sorti vinove loze, maslina, ostalih kultivara i  autohtonih istarskih pasmina.

Pročitajte još...