OSOBA MJESECA – OŽUJAK 2023 | Ranko, Sandra ili Elvis – koga ćete izabrati?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kada smo na početku ove godine krenuli s izborom Osoba mjeseca, očito je isticanje velikih djela, pothvata i pozitivnih aktivnosti privuklo veliku pažnju čitatelja našeg portala. Čestitamo prvoj osobi mjeseca Milanu Groziću, našem filantropu iz Vranje, kao i Mateu Paulišiću, osobi mjeseca za veljaču, prvom doktoru teorijske fizike riječkog Sveučilišta, na iznimnim uspjesima, kao i ostalima koji su ušli u uži krug izbora.

Nominacije za ožujak 2023. godine su sljedeće:

RANKO ANĐELINI – predsjednik je pazinske udruge pčelara Lipa koja je ove godine uz partnere organizirala 17. Dane meda i vratila ih u punom sjaju. Anđelini je spiritus movens sajma koji je ove godine ugostio 80 izlagača iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke i Srbije uz široku ponudu alata, opreme i repromaterijala neophodnog za predstojeću pčelarsku sezonu. Među izlagačima pčelinjih proizvoda na sajmu osim istarskih, bilo je proizvođača i iz drugih krajeva Hrvatske, uz veliki broj posjetitelja, među kojima se posebno ističu djeca. Posebno je vrijednost dana meda u stručno-edukativnom dijelu koji je jedino jamstvo za podizanje novih generacija pčelara i dokaz da sinergijom između proizvođača, institucija vlasti i znanosti jedan sajam može prerasti lokalne okvire i postati priredba od regionalnog značaja.

SANDRA MARTINOVIĆ – samozatajna je pazinska prevoditeljica, članica Pazinskih sprintića (Športsko-rekreacijskog kluba Vita), koja je ove godine osvojila Istarsku zimsku ligu u trčanju u kategoriji veteranki 1. To je najbrojnija ženska kategorija, u kojoj je ove godine natjecalo se čak 72 atletičarke, a Sandra je bila najbolja među njima, od kojih su neke članice atletskih klubova ili bivše altletičarke, time je ovaj uspjeh još i veći. Vrlo je aktivna atletičarka, a posljednji nastup zabilježila je na Novosadskom polumaratonu održanom protekle nedjelje.

ELVIS BERTON – umjetnik je koji je u ožujku dobio vrlo zanimljiv poziv, koji je veliko priznanje za njegov dosadašnji rad. Slika „Ni gušter, ni bik, ni mačka“ iz ciklusa „Beštije“ bit će dio bogatog fundusa Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Na taj će se način Bertonova slika naći u nacionalnom fundusu u kojem su najbitniji eksponati arhiv fotografija Toše Dapca, zbirka iz ateljea Ivana Kožarića, zbirka Vjenceslava Richtera, Benka Horvata i donacija Silvane Seissel. Berton redovito izlaže od 2000. godine na 36 samostalnih i više od 90 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a živi u Katunu Trviškom.

Anketa traje do 23:59 u četvrtak, 30. ožujka 2023. godine, a objava je dan kasnije, posljednjeg dana u mjesecu.

Anketa je okončana.

Osoba ožujka 2023 - Kampanja:

 

Pročitajte još...