OSOBA VELJAČE – 2023 | Mateo, Antonela ili Sanja, za koga ćete dati svoj glas?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kada smo u siječnju krenuli s Osobama mjeseca nismo ni sanjali da će to izazvati takav pozitivan podstrek. Čestitamo prvoj osobi mjeseca Milanu Groziću, našem filantropu iz Vranje. Isto tako, kandidatura za osobu mjeseca koja je pripala poduzetniku Zdenku Močibobu i kustosu Ivanu Smoljanu pokazala je da pazinska javnost itetako cijeni njihov rad. Njima još jednom čestitamo.

Nominacije za najkraći mjesec u godini – veljaču 2023. godine su sljedeće:

MATEO PAULIŠIĆ – poput neuronske bombe odjeknula je pazinskom kotlinom, a i mnogo šire, vijest da je ovaj izrazito nadareni Pazinjan posato prvim doktorom teorijske fizike na riječkom Sveučilištu, gdje je i zaposlen.

Mateo je obranio doktorsku disertaciju pod nazivom »Simetrije višeg spina i baždarni modeli« (»Higher-spin-like symmetries and gauge models«) obranio pod mentorstvom prof. dr. Predraga Dominisa Prestera, a našem je portalu ukratko opisao tu vijest na, sad već možemo reći – čakavskom jeziku.

ANTONELA PRODAN – jedna je od dobitnica dekanove nagrade koju je nedavno dodijelilo Fakultetsko vijeće Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci nagrade za izvrsnost u akademskoj godini 2021./2022. studentima koji su ostvarili na pojedinim razinama preddiplomskog i diplomskog studija najviši prosjek ocjena te studentima koji su se svojim angažmanom istaknuli na području aktivizma i sporta.

Ova je pazinska studentica već i prepoznata kao vrsna studentica te već obavlja posao demonstratora na kolegiju Organizacije, a ovom joj je nagradom valoriziran dosadašnji trud i bit će podstrek za daljnje uspješno studiranje.

SANJA KANTARUTI – direktorica je uspješne Turističke zajednice iza koje je izvrsna turistička godina. Na području Turističke zajednice središnje Istre je u 2022. godini ostvareno je 47.660 dolazaka i 360.413 noćenja, što je za 15,7 % više dolazaka i 18,8 % više noćenja nego u 2021. godini, ali i 17 % više dolazaka i 20 % više noćenja nego u 2019. godini. Takve brojke ne bi bile moguće bez gostoljubivosti naših iznajmljivača te rada i truda svih dionika u turizmu, među kojima je i TZ.

Anketa je otvorena do 27. veljače u 23:59 nakon čega ćemo proglasiti osobu veljače na Kampanji.

Anketa je okončana.

Osoba veljače 2023 - Kampanja:

Pročitajte još...