BOĆANJE: Pazin domaćin državnog prvenstva za kadete i kadetkinje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon što je prošle godine bio domaćin prvom mlađekadetskom (do 12 god.) prvenstvu Hrvatske, Pazin će ove godine ugostiti državno prvenstvo za stariji dobni uzrast, kadetkinje i kadete (do 15 god.) koje će se održati od utorka do četvrtka, 11. do 13. travnja 2023.

Na prvenstvu će u šest disciplina nastupiti do sada rekordan broj od čak 54 djevojke i mladića, čak 17 više nego prošle godine kada je prvenstvo održano sa središtem događanja u Jadranovu kraj Crikvenice.

Iz Istre će na prvenstvu ukupno u svim disciplinama nastupiti jedna kadetkinja i 15 kadeta, Ana Stančić (ŽBK Pula), Ivan i Ivano Velenik (Veleniki), Matija Nadenić (Svetvinčenat), Tian Baričević (Vodnjan), Manuel Matošević (Sveti Lovreč mladi), Mihael Jedrejčić (Lindar), Erik i Roko Babić, Erik Blažević Bitić, Gabrijel Zidarić, Tino Majcan, Mateo Stihović (Pazin), Mateo Golojka (Istra Kozari), Andreas Zornada (Selca Bračana) i Simon Kajin (Vrh).

Prvenstvo u Pazinu će se odigrati sa središtem događanja u Boćarskom centru “Aleksandar Anzur” u kojem će se igrati i svi susreti za medalje. No, sva tri dana će se za prvi dio natjecanja u disciplinama parovi, pojedinačno klasično, te bližanje i izbijanje u krug koristiti i boćališta u Lindaru i Pazinskim Novakima. 

Sva tri dana natjecanja počinju već u 8.30 sati, a finala će se odigravati prema sljedećem rasporedu, u utorak od 19 sati štafetno izbijanje, u srijedu od 19.30 sati precizno izbijanje, a od 20 sati pojedinačno klasično, te u četvrtak od 15.45 sati bližanje i izbijanje u krug, od 18.15 sati parovi, a od 20 sati brzinsko izbijanje. (IBS)

Pročitajte još...