Četvrti turnir u okviru PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel organiziran na jedinstvenoj lokaciji u partnerstvu s tvrtkom Bina Istra

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ekipa Melem prvi je pobjednik turnira u 3×3 košarci u ženskoj kategoriji na PRO 3×3 Touru!

Protekloga vikenda (u petak, 7. lipnja, i u subotu, 8. lipnja) organiziran je četvrti turnir u okviru ovogodišnjeg PRO 3×3 Toura, serije međunarodnih spektakularnih turnira u 3×3 košarci, i to, u partnerstvu s tvrtkom Bina Istra, na jedinstvenoj, neuobičajenoj i atraktivnoj lokaciji – na novom odmorištu Rebri na Istarskom ipsilonu!

Ovaj je turnir bio i povijesni jer je PRO 3×3 Tour dobio svoju prvu pobjedničku ekipu u ženskoj kategoriji! Od ove sezone organizatori PRO 3×3 Toura otvorili su mogućnost prijava i ženskih ekipa za turnirsko natjecanje, a one su prvi put odmjerile snage upravo na odmorištu Rebri.

Na kraju je prvi pobjednik jednog službenog PRO 3×3 turnira u ženskoj Open Women kategoriji postala hrvatska ekipa Melem koja je u neizvjesnom finalu svladala snažnu talijansku ekipu Campas Zoneplus s 11:10 i slavila. Treće mjesto osvojila je ženska ekipa Bonus.

Naravno, već uobičajeno, i na odmorištu Rebri organizirana su zanimljiva nadmetanja u 3×3 košarci u muškoj juniorskoj i seniorskoj konkurenciji koja su okupila snažne momčadi iz više europskih zemalja.

U finalu u Senior Elite Men kategoriji na kraju je ekipa 3×3 Aleksandrovac (Bosna i Hercegovina) uspjela svladati ekipu 3×3 Ljubljana – Jug (Slovenija) rezultatom 21:18. Time je, osim FIBA bodova, osvojila i novčanu nagradu od 2.000 eura i izravan plasman na veliki Završni turnir PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel u Šibeniku.

Pobjednici su nastupili u sastavu: Stefan Milošević, Nedim Mustafica, Nikola Pilindavić i Đorđe Topolović. Drugoplasirana ekipa zaradila je iznos od 600 eura, a trećeplasiranoj momčadi Cedevita Olimpija (Slovenija) pripalo je 400 eura.

U natjecanju juniorskih U-19 ekipa pak pobijedila je ekipa Široki koja je u završnoj utakmici pobijedila ekipu Pacovi omjerom 21:14. Treće mjesto osvojila je ekipa Pingvini.

Nagrade najboljim ekipama na turniru uručili su predstavnici lokalnih partnera i sponzora: David Marton, Mauricio Krizmanić i Ivica Šuran, predstavnici tvrtke Bina Istra te Sanjin Kristofić, predstavnik tvrtke INA d.d.

U subotu, 8. lipnja, organiziran je i već tradicionalni Kids Day s brojnim sadržajima i događanjima namijenjenima djeci. U okviru Kids Daya bilo je posebno veselo na odmorištu Rebri jer je, u suradnji s tvrtkom Tahograf, organiziran autobus pun djece koji je stigao iz Zagreba.

U njemu su se, u pratnji svojih trenera i nekoliko roditelja, našli članovi podmlatka dvaju zagrebačkih klubova – Ženskog košarkaškog kluba Folka Borovje i Košarkaškog kluba Zapad.

Osim što su igrali utakmice i sudjelovali u nagradnim igrama za gledatelje, također već redovitom sadržaju na PRO 3×3 Tour turnirima, male košarkašice i košarkaši doprinijeli su i već odličnoj navijačkoj atmosferi svojim navijanjem i skandiranjem s tribina. Uz to, bila je organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje.

„Mi imamo već mnogo znanja i iskustva te odličnu ekipu, ali ovo je definitivno, u organizacijskom i infrastrukturnom smislu, bio jedan od najzahtjevnijih turnira u sve tri dosadašnje sezone PRO 3×3 Toura. Naime, ovo je bio prvi turnir te vrste organiziran na odmorištu na autocesti i morali smo svemu pristupiti umnogome drukčije. No, u suradnji s izvrsnim partnerima iz tvrtke Bina Istra i ostalim suradnicima i sponzorima, još jednom smo pokazali kako smo na visini zadatka i da smo uvijek spremni pomicati granice. Stoga smo nakon turnira primali samo pohvale za organizaciju, kako od samih sudionika, odnosno igrača, tako i od brojnih posjetitelja koji su zbog turnira tijekom oba dana ciljano došli na ovo odmorište. Zahvaljujemo svima, osobito tvrtki Bina Istra“, istaknuo je Tomislav Prpić iz Udruge PRO 3×3, organizatora PRO 3×3 Toura.

„U Bina Istri nastavljamo s našim programima usmjerenima na zdravlje i društveno odgovorno poslovanje. Nakon tradicionalnih godišnjih humanitarnih projekata usmjerenih prema zdravstvenim ustanovama, ovoga puta odlučili smo poticati zdrav duh kroz rekreativne aktivnosti. Košarka je sport koji je iznimno popularan u našim krajevima, stoga nas raduje veliki interes za ovaj street basket turnir. Na našem odmorištu Rebri na Istarskom ipsilonu, natjecale su se seniorske i juniorske ekipe, kao i dječji timovi, za najbolji rezultat, s glavnom nagradom od 2.000 eura. Organizirali smo već slične događaje, poput našeg rukometnog turnira ‘I love Handball’, na kojem je sudjelovalo preko 300 djece i zlatni olimpijci iz ’96. godine. Potaknuti uspjehom tih događaja, odlučili smo ponoviti ovo pozitivno iskustvo. U Bina Istri se radujemo uspjehu ovog turnira i nadamo se nastavku sličnih događaja na sport i rekreaciju“, istaknuo je Dario Silić, generalni direktor Bina Istre.

Sada PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel s jadranske obale (Trogir) i otoka (Hvar) te iz Istre (Umag, odmorište Rebri), gdje su održana prva četiri turnira, seli u unutrašnjost Hrvatske. Naime, idući, peti ovosezonski turnir bit će organiziran u petak i subotu, 14. i 15. lipnja 2024., u Zaboku.

Drugu godinu zaredom PRO 3×3 Tour dolazi u taj lijepi grad u središnjoj Hrvatskoj, a turnir će, kao i u srpnju 2023., biti odigran na Zivtovom trgu u centru grada. Inače, ovogodišnji PRO 3×3 Tour će se u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza 2024. održati na ukupno 10 atraktivnih lokacija, većinom u središtima gradova, diljem Hrvatske.

Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljaju bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na veliko finale u sklopu ovog Toura koje će biti organizirano 16. i 17. kolovoza 2024. u Šibeniku.

PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel ponovno ima prestižan status FIBA Quest za mušku Elite kategoriju pa će pobjednik Završnog turnira 12. i 13. listopada 2024. putovati na FIBA 3×3 World Tour Masters u Amsterdam (Nizozemska)!

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Glavni sponzor je Opel, a sponzori su još HEP, Jamnica ProSport, Bigraf, Jana, Hell, Lenovo, Mediteran produkcija, Enlio, Tahograf i Antao 2002. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub i Pixsell Photo & Video Agency.

Uz tvrtku Bina Istra kao glavnog partnera, sponzor ovoga turnira na odmorištu Rebri bila je i tvrtka INA d.d. koja je osigurala čak 135 paketa besplatne hrane i pića za sve sudionike i organizatore.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru na odmorištu Rebri možete pronaći na službenoj internetskoj stranici https://pro3x3.hr/ i na društvenim mrežama Toura te na stranicama tvrtke Bina Istra: https://bina-istra.com/  

Pročitajte još...