JESENSKA INVENTURA ISTRASPORTA | Jesen odrađena mirno, sada je vrijeme za afirmaciju mlađih igrača

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jesenska inventura zove se rubrika na portalu IstraSport gdje je danas objavljena i ona u vezi pazinskog nogometnog trećeligaša.

Nogometni klub Pazinka iza sebe ima mirnu polusezonu. Nakon 12 odigranih utakmica drže desetu poziciju s 14 bodova, sedam više od Crikvenice i pet od Medulinaca. Iza njih još je i senjski Nehaj koji ima 13. No, Brajkovićeva momčad je trenutno udaljena od četvrtog mjesta samo četiri boda, što dodatno osnažuje optimizam za proljeće.

Ono što trebaju popraviti, ne treba pretjerano tražiti. Od šest utakmica na domaćem terenu pobijedili su samo Buje, uz remi protiv labinskog Rudara. Pazin je nekad bio neosvojiva tvrđava, a u ovoj sezoni je plava momčad drugi najbolji gost u ligi. Samo je Uljanik osvojio više bodova od njih, 12, a oni deset.

Druga stvar koju Pazinku može zabrinjavati je prosjek godina. Ligaški prosjek je 23,31 godina, a Pazinjani su na 25,25, čime su druga najstarija momčad lige, tek su Buježi nešto sitno stariji od njih. Glavni trener Brajković i pomoćnik Lazarić koristili su 22 igrača, od kojih su sve minute, njih 1080, odigrali Mauro Matika i Dominik Žgomba.

Preko tisuću minuta imaju još kapetan Patrick Rabar i Ivan Rojnić, a daleko iznad ostalih su još trojica: vratar Mladen Denić, Nikola Ivetac i Toni Pinčan, te tih sedam igrača možemo zvati kosturom momčadi ove jeseni.

Nedostatak klasične „devetke“ nedvojbeno je problematična stvar za Pazinjane. Tome u prilog govori činjenica da je prvi strijelac Patrick Rabar, vjerojatno najsvestraniji igrač lige, s četiri pogotka. Također treba naglasiti kako je Pazinka ove jeseni imala izrazito nepovoljno suđenje u više navrata, pogotovo na Cresu i u Senju, a gol protiv Naprijeda u posljednjem kolu je nedvojbeno neregularan.

No, Pazinka u proljeće ulazi mirna, s realno samo dva zadatka. Prvi je podignuti postotak treninga većine igrača, a drugi je afirmirati pokojeg mladog igrača i prestati biti jedna od najstarijih momčadi u ligi. Jer, smjena generacije, možda i najbolje koju je pazinski nogomet imao u proteklih dva desetljeća, je udaljena tek godinu-dvije…

Pročitajte još...