IPAK NIŠTA OD FINALA | Funtana iznenadila Pazinku, domaćinu presudio rulet jedanaesteraca

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vjekoslav Dorčić, trener Funtane imao je konačno danas na raspolaganju glavni dio svojeg igračkog kadra, a tada je Funtana izrazito kvalitetna. Kod Pazinke trebalo je nekako nadomjestiti Rojnića, dok su Matika i Tanković ipak stisnuli zube.

Nije se dugo čekalo na prvo uzbuđenje. U desetoj minuti kontakt Žgombe i Šegona sudac Mateo Čalić označio je kao najstrožu kaznu za domaću momčad, da bi ipak na sugestiju pomoćnika promijenio svoju odluku.

Nedugo zatim zaprijetio je glavom, ali neprecizno Andrea Maružin. Isti igrač je na ulasku u petnaestu minutu iskušao i svoj dobar udarac, no Milocani je bio siguran.

No, minutu kasnije ni pouzdani gostujući vratar nije mogao ništa nakon brze kontre Pazinke i odličnog udarca Kovačevića sa 16 metara koji pogađa uz samu vratnicu za 1:0. Primirila se igra nakon vodstva, no uz dominaciju Pazinke sve do 31. minute kada se u izglednoj prigodi našao Ivetac, no Milocani ponovno izlazi kao pobjednik.

Sve dobro što su Pazinjani napravili u prvom dijelu pokvarili su odmah na početku nastavaka. U prvom opasnijem napadu Funtane Prenc je pronašao put lopte ka Denićevoj mreži i poravnao.

No, srećom za domaću momčad brzo se bude pa Doni Tanković, najpouzdaniji prvotimac Pazinke sa 25 metara preciznim prizemnim udarcem vraća prednost svojoj momčadi. Gosti nakon toga podižu svoje redove i otvaraju se u potpunosti u ovom susretu, pa je to bila prigoda da Pazinjani riješe susret. No, ona prva prigoda, u 57. minuti, otišla je u nepovrat kada je Ivetac sa pet metara glavom pogodio vratara Funtane.

Nervoza koja je vladala tijekom utakmice dovela je Pazinku u situaciju da dvadesetak minuta prije kraja ostane sa igračem manje. Nakon isključenja Manuela Rudele Funtanjani su se podigli još bliže domaćem golu i stigli do izjednačenja.

Deset minuta prije kraja susreta Dujanić je uputio jednu loptu u domaći peterac, a tamo je Prenc bio brži i spretniji od Denića i poravnao na 2:2, te prolongirao rješenje susreta nakon udaraca s bijele točke. Matika je kod Pazinjana promašio, a Funtanjani su sve svoje pokušaje pospremili u Denićevu mrežu i otišli u finale Kupa Istre!


PAZIN – Gradski stadion – Kup NSŽI – 1/2 finale – SUDAC: Mateo Čalić (Marčana), POMOĆNICI: Petar Pejkunović (Kožljak) i Sandi Orbanić (Žminj), DELEGAT: Aljoša Radolović (Marčana)

PAZINKA PAZIN – FUNTANA 2:2 (1:0) – nakon jedanaesteraca 6:7

Žuti kartoni: Kovačević, Maružin, Zgrablić (Pazinka Pazin), Salković, Dujanić, Ferenac, Prenc (Funtana)

Crveni karton: Rudela (Pazinka Pazin) – 70’

Strijelci: 1:0 Kovačević 16’, 1:1 Prenc 47’, 2:1 Tanković 53’, 2:2 Prenc 79’

PAZINKA PAZIN: Denić, Pavat E., Pinčan, Zgrablić (61. Rudela), Matika, Rabar, Tanković, Ivetac, Žgomba (55. Pavat N.),  Maružin (90. Erik), Kovačević

Trener: Elvis Brajković

FUNTANA: Milocani, Buršić, Šegon M., Šegon E., Prenc, Sardelin, Tomić (32. Dujanić), Ferenac (75. Jakeljić), Salković, Banić A., Banić V.

Trener: Vjekoslav Dorčić

Pročitajte još...