Nakon Umaga i Rovinja, NK Marčana iznenadila i Pazinku pa ušla u polufinale Kupa Istre

Facebook
Twitter
LinkedIn

Površni gledatelj bi mogao reći kako se Marčana danas “provukla”, kako je disciplinirano iskoristila svoje šanse i “na sreću” izbacila trećeligaša iz Pazina, ali takvog treba podsjetiti kako su u Marčani pognute glave već iz Kupa Istre odšetali i Umag i Rovinj.

Marčanci igraju natjecateljski nogomet, fokusiran na prolazak, a njihov ulazak u polufinale je ogroman uspjeh na kojem treba čestitati svim članovima kluba, treneru i igračima. Pazinka je povela u 15. minuti.

Nakon “flipera” u šesnaestercu Jan Pauletić je najspretniji i to je 0:1. Samo pet minuta kasnije Ivan Ban centrira s desne strane, a najbolji igrač susreta i Marčane već jedan duži period, Arian Agaj, “gura” loptu prsima u gol za 1:1.

Pred kraj prvog dijela i danas odlični Roko Dragešić u prostor gura baš Agaja, a ovaj poentira za 2:1 domaćina. Nastavak je, jasno, donio opsadu domaćeg gola i prilike Maružina, Šugara, Tankovića i Prenca, a okvir gola je pogodio i Ivetac.

No, mreža gola Davida Pletikosa se nije tresla do samog kraja utakmice pa je marčanska fešta mogla početi. Sada čekaju pobjednika okršaja Ližnjana i Jadrana, ali tko god da pobijedi u tom susretu, mora znati – treba doći u Marčanu, gdje se igra i polufinale Kupa Istre.

MARČANA – Mjesno igralište – KUP ISTRE – ČETVRTFINALE – SUDAC: Alen Halilović (Umag) POMOĆNICI: David Ružić (Kaštelir) i Perica Nikolić (Poreč) DELEGAT: Slaven Savić (Novigrad)

MARČANA – PAZINKA 2:1 (2:1)

Strijelci: 0:1 Pauletić J. 15′, 1:1 Agaj 20′, 2:1 Agaj 42′

Žuti kartoni: Idrizović Sm., Birkić, Radolović, Agaj (Marčana)

MARČANA: Pletikos D., Idrizović Sm. (75. Fujs), Idrizović Su. (90. Petrović L.), Bahor, Petrović M., Ban (90. Biletić), Šterpin (85. Šarić), Birkić, Agaj, Dragešić, Radolović M.

 Trener: Goran Kostić

PAZINKA: Mendiković, Pavat E., Pauletić J. (46. Škrgat), Šaina (46. Maružin), Ivetac, Prenc (89. Perčić), Milovan, Tanković, Šugar, Matika, Rabar

Trener: Saša Lukman

Pročitajte još...