Ove nedjelje mountainbikeri nastupaju u Roču

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sedmo kolo Mountain bike zimske lige Istre i Kvarnera dovodi nas do kola u organizaciji BK Buzet i Roča koji će biti i pun maškaranih ljudi. Ovo će biti deseti put da se u Roču održava jedno kolo MTB zimske lige. Pravi je ovo oldtimer i domaćini su jako ponosni zbog toga.

Staza nije previše tehnički zahtjevna, kružnog je oblika i dužine oko 3 km te će biti označena strelicama i trakama na mjestima promjene smjera. Mješavina je to makadamskih i zemljanih puteva bez težih tehničkih dijelova. Start i cilj je ispred društvenog doma Roč. Start glavne utrke će biti na cesti pokraj groblja. Za mlađe kategorije biti će posebno prilagođene staze o čemu će natjecatelji biti više informirani putem društvenih mreža (FB event) i naravno pred start same utrke. 

Prijave na dan utrke počinju od 10.15 sati i trajati će zaključno do 11.30 sati. Za povoljniju kotizaciju potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se do najkasnije 24 sata pred utrku što je moguće putem ovog linka. Startnim brojem si natjecatelji osiguravaju mogućnost dolaska na svako kolo lige uz plaćanje kotizacije za pojedino kolo. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (dječje utrke) ne plaćaju kotizaciju za utrke već samo startni broj.  

Trajanje pojedinih utrka će ovisiti o konfiguraciji terena tako da dječje utrke mogu trajati do 15 minuta dok će se odrasli u glavnoj utrci voziti od 55 minuta do oko jedan sat i deset minuta dok će kategorije U13 i U15 voziti istu stazu glavne utrke ali manji broj krugova. Start prve utrke se očekuje od 11:50 sati dok se start glavne utrke kao i uvijek predviđa za 12:26 sati što je inače u zimskom periodu najtopliji dio dana. Start kategorija U13 i U15 je zaseban te će uslijediti vrlo brzo nakon starta glavne utrke pa natjecatelje molimo za strpljenje. Za sudjelovanje na utrkama NIJE potrebna licenca pošto se radi o rekreativnoj utrci tako da na kolima ove lige mogu sudjelovati svi ljubitelji brdskog biciklizma, kako početnici tako i napredniji vozači što je jedna od najvažnijih stvari svim organizatorima koji sudjeluju u organizaciji ove lige. Svim sudionicima je osigurana okrjepa gdje će se na lokaciji samog cilja upriličiti i proglašenje najbržih i najsretnijih natjecatelja. 

Pročitajte još...