Vedran Šćulac najbolji na Istarskoj rivijeri u off roadu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ova je godina zaista bila jako uspješna za oca i sina Vedrana i Alexa Šćulca iz Bravari. Vedran Šćulac je tako postao prvakom prvenstva Istarske rivijere, Auto-karting saveza Istre – prvenstva regije zapad, dok je Alex završio  na 11. Mjestu, no valja uzeti u obzir da mu je to tek prva godina da vozi.

Zadnja utrka off roada održana početkom prosinca u Gambetićima  po jakom blatu i kiši nije bila laka. Već na upoznavanju brzinac  samurai odbio poslušnost  mijenjanja brzina. Na drugu brzinu mjenjač ne radi najbolje teško je pogodit brzinu, ali Vedran Šćulac završava svoju vožnju dok za Alexa mjenjač ostaje u trećoj brzini sve do cilja. 

Brzinsku vožnju 3 odradili su bez problema ali nedovoljno dobro mjenjač izdrži  i završavaju utrku  ja na 4. mjestu i Alex na 5. mjestu u klasi odnosno u ukupnom poretku Vedran na 7. mjestu, a Alex na 9. mjestu. Pohvalno je da je Alex bio na 1. mjestu  do 18 godina i na 2. mjestu klasa juniori.  

– S obzirom na uvjete koji su bili na stazi još smo dobro i prošli s obzirom da nismo  imali cross  gume  vozili smo kao po ledu u odnosu na vozače koji su se bolje pripremili i vozili na cross gumama. Cilj nam je bio samo doći do kraja  i tako  sačuvati prvo mjesto u ukupnom poretku, rekao nam je Vedran Šćulac.

Pročitajte još...