Samanta Fabris s 25 poena približila hrvatsku odbojkašku reprezentaciju povijesnom uspjehu – prolasku u Ligu nacija

Facebook
Twitter
LinkedIn

Selo Danijeli nedaleko Kringe ponovno može biti ponosno. Jučer je njena stanovnica Samanta Fabris, ujedno i kapetanica hrvatske nacionalne odbojkaške reprezentacije, ponovno briljirala te je  s 25 poena, pružila najveći doprinos pobjedi nad Portorikom 3-1 u setovima.

Time su nakon pobjede nad Kazahstanom od 3-0 otprije nekoliko dana hrvatske odbojkašice se približile na samo jednu utakmicu od povijesnog uspjeha i prolaska u Ligu nacija sljedeće godine. O tome će odlučiti utakmica protiv Belgije koja se igra večeras s početkom u 20 sati.

Djevojke s karipskog otoka koji u prijevodu znači „Zlatna Luka“, koji je najistočniji i najmanji otok Velikih Antila, bile su ozbiljne protivnice te su dobro i namučile hrvatske reprezentativke.

Prvi set je bio dramatičan i naše su reprezentativke bile na rubu poraza. Portorikanke su imale set – loptu (23-24), ali onda je Samanta Fabris bombom izjednačila, da bi  Božana Butigan samo zakucala za prvu set-loptu Hrvatske. Poen koji je tada odigran koji možete pogledati ovdje, zasigurno će ući u odbojkaške anale kao jedan od najdugovječnijih s desetak međusobnih napada i obrana. Na koncu, Fabris i Butigan zajedno su u bloku donijele poen koji je bio vrlo značajan jer je umjesto negativnog ulaska u utakmicu, značio prednost.

Slijedio je drugi set koji su glatko dobile 25-17, a treći je išao na stranu Portorikanki 23-25. Četvrti set bio je specifičan jer je do njegove sredine bilo dosta neizvjesno. Najprije je hrvatska reprezentacija vodila 12-8, kada su Portorikanke ubacile u „petu brzinu“ i ne samo izjednačile već i povele 13-14. No, tada je kockasti uragan sa sedam uzastopnih poena odveo utakmicu u mirnu luku i večerašnje finale s Belgijankama.

Pročitajte još...