Izgubio nadzor nad vozilom kraj Lupoglava, uslijedila prometna nesreća i teške ozljede

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinska je policija 6. kolovoza oko 14.30 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći s teško ozlijeđenim osobama na državnoj cesti D44.

Do nesreće je došlo kada se 46-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući vozilom Peugeot, pulskih registracijskih oznaka, iz smjera Lupoglava u smjeru Buzeta, nije držao sredine obilježene prometne trake, već je u blagom zavoju u prvo izašao izvan ruba kolnika, a potom je izgubio nadzor nad upravljačem vozila i skrenuo u prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera, kojom prilikom je udario u vozilo Škoda, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a u kojem se kao putnik nalazio i 32-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Od siline udara, Škoda je odbačena na prednji lijevi dio vozila Volvo, njemačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji njemački državljanin, a koji se kretao iza Škode.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede su zadobili su vozač i suvozač Škode, kao i vozač Peugeota koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.65 promila. Sve ozlijeđene osobe zadržane su u riječkoj bolnici. Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača Peugeota podnosi se kaznena prijava.

Pročitajte još...