Na cesti Baderna-Pazin teško ozlijeđena 40-godišnjakinja koja je prešla na suprotnu prometnu traku

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: JVP Pazin

Tijekom proteklog vikenda, od 5. do 7. siječnja, na području Policijske uprave istarske evidentirane je devet prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim  osobama i sedam s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede i jedna osoba lake tjelesne ozljede. Prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom dogodila se jučer oko 6:40 sati na cesti Baderna – Pazin.

Nesreća se dogodila kada je 40-godišnjakinja upravljala automobilom, pulske registracijske oznake, iz smjera Baderna prema Pazinu. Izlaskom iz blagog zavoja, vozačica je prešla u lijevo na suprotnu prometnu traku, a potom je udarila u kameni masiv uz lijevi rub kolnika.

Automobil se nakon toga odbio i udario u zaštitnu ogradu uz desni rub kolnika. Ozlijeđenoj vozačici pružena je pomoć u riječkoj bolnici gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

Tijekom vikenda kontrolirano je 317 vozila i vozača, iz prometa je isključeno 12 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 114 prekršaja, od koji izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 34 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 7 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 9 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 13 prekršaja
  • ostali prekršaji – 51 prekršaj

 

Pročitajte još...