Poznati vinar s područja Pazinštine u istražnom zatvoru?

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Leonardo Bosnar/Pixsell

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 25. kolovoza 2022. ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1963.) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela teške krađe i dva kaznena djela teške krađe u pokušaju.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 59-godišnjak u noći sa 1. na 2. kolovoza 2022. podesnim alatom nasilno otvorio vrata jedne kuće za odmor u mjestu Rakovci, i iz novčanika uzeo novčani iznos od 2.000,00 kuna i 50,00 eura u vlasništvu stranog državljanina, nakon čega je podesnim alatom nasilno otvorio vrata druge kuće za odmor u mjestu Rakovci te ulazio u vanjske otključane prostorije i pregledavao ih radi pronalaska predmeta pogodnih za otuđenje ili radi nasilnog ulaska u kuću, no u tome nije uspio.

Osnovano se sumnja da je u noći sa 24. na 25. kolovoza 2022., podesnim alatom nasilno otvorio vrata apartmana u Poreču i iz novčanika uzeo novčani iznos od ukupno 1.230,00 kuna u vlasništvu stranog državljanina, nakon čega je ušao u ograđeno dvorište obiteljske kuće u Poreču i baterijskom lampom pregledao dvorište u čemu su ga zatekli policijski službenici pa je pobjegao s mjesta događaja.

Sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP-a). Sudac istrage je prihvatio navedeni prijedlog i osumnjičeniku odredio istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.

Pojedini mediji javljaju kako se radi o poznatom vinaru s područja Pazinštine, točnije iz mjesta koje administrativno pripada Gradu Pazinu.

Pročitajte još...