U Svetom Petru u Šumi policija zaustavila vozača s 2.23 promila alkohola u krvi

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano je deset prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri su osobe lakše ozlijeđene.

U pet prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali 340 vozač/vozila. Iz prometa je isključeno 17 vozača i četiri vozila. Utvrđeno je 199 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih:

  • vožnja pod utjecajem alkohola – 12 prekršaja
  • nepropisna brzina – 56 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 56 prekršaja
  • nezakonito korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 15 prekršaja
  • neregistrirano vozilo – 4 prekršaj
  • ostali prekršaji – 56 prekršaja

Labinska je policija 2. prosinca oko ponoći u Pulskoj ulici u Labinu kontrolirala teretni automobil, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 2.04 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 43-godišnjak.

Vozač je zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policijski službenici Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet su 2. prosinca oko 1.35 sati u Svetom Petru u Šumi zaustavili i kontrolirali automobil, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 2.23 promila upravljao 33-godišnjak.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv obojice se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Pročitajte još...