Bruno Jurada iz Podmerišća zamjenik predsjednice Savjeta mladih Hrvatske

Facebook
Twitter
LinkedIn

U ponedjeljak, 30. listopada 2023. godine, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Republike Hrvatske, na kojoj je Bruno Jurada iz Podmerišća, inače predsjednik Savjeta mladih Istarske županije izabran za zamjenika predsjednice.

Sjednicu Savjeta uvodnim je obraćanjem otvorila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, koja je pozdravila prisutne te se zahvalila na odazivu.

Napomenula je kako su 20 članova Savjeta delegirali regionalni savjeti mladih kako bi predstavljali mlade iz svojeg kraja te da je svjesna velike odgovornosti u promicanju i zagovaranju prava, potreba i interesa svih mladih, a da će dosadašnja odgovornost dobiti i novu dimenziju.

Smatra kako će znanja koja članovi Savjeta već posjeduju te znanja koje će tek usvojiti, međusobna razmjena mišljenja, stavova i vizija, učiniti život i perspektivu u Hrvatskoj poželjnijom.

Istaknula je kako će prisutni kao dio Savjeta mladih Republike Hrvatske djelovati kao koordinatori svih savjeta mladih u Lijepoj našoj. Također, kako će predstavnici surađivati sa tijelima državne uprave te ono najvažnije, predstavljati mlade na međunarodnoj razini. Dodala je kako će djelovati sa odgovornom zadaćom sudjelovanja u razvoju javnih politika za mlade te da će iz Savjeta mladih biti imenovan predstavnik u Savjetu za mlade Vlade Republike Hrvatske kao član.

Nakon predstavljanja svih prisutnih, tajnim je glasovanjem članova Savjeta mladih, za predsjednicu izabrana Lara Mandić iz Požeško-slavonske županije. Za zamjenika je izabran Bruno Jurada iz Istarske županije, dok je za tajnika izabran Josip Juričić iz Brodsko-posavske županije.

Poslovnik je jednoglasnim glasovanjem usvojen. Državna tajnica je u zaključnoj riječi iznijela prijedlog da sljedeće sjednice Savjeta budu održane u drugim dijelovima Republike Hrvatske s obzirom da je Savjet nacionalno tijelo.

Pročitajte još...