Danas posebni oprez – diljem Istre prati se kontrola brzine u prometu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na području Policijske uprave istarske će se danas, 20. listopada 2022. godine, od 9 do 14 sati provesti prometna akcija „Kontrola brzine kretanja vozila“. Najviše osoba stradalo je u prometnim nesrećama koje su se dogodile zbog nepropisne ili neprilagođene brzine.

Na području Policijske uprave istarske, od 14. siječnja do 18. listopada, u prometnim nesrećama koje su se dogodile zbog nepropisne ili neprilagođene brzine, poginulo je osam osoba, 45 je teško, a 190 lakše ozlijeđeno. Za vrijeme prometne akcije na cestama, osim pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, nadzirati će se vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje.

Vozač koji vozi brzinom većom od dopuštene čini prometni prekršaj. Prekršaji su baza iz kojih nastaju prometne nesreće. Što su brzine veće, u slučaju prometne nesreće posljedice će biti teže. Da se ne dogodi prometna nesreća i ne nastane posljedica za život i zdravlje sudionika u prometu, vozač mora biti pažljiv i voziti dopuštenom brzinom.

Nedopuštena brzina, osim što ugrožava sigurnost vozača, ugrožava i sigurnost drugih sudionika u prometu, a osobito putnika i pješaka. Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise.

Pročitajte još...