DIREKTNO S BLISKOG ISTOKA | “Katar je jako gostoljubiva država, žele pokazati svijetu arapsku kulturu i tradiciju!”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru je trenutno događaj u koji su uprte sve oči svijeta. Potvrda toga je i Rawan Khazaleh, doktorica iz Jordana koja obožava Hrvatsku, i naravno, Modrića, piše portal IstraSport.

Povodom toga što dolazi iz Jordana, države s istog dijela svijeta, porazgovarali smo s Rawan koja nam je otkrila neke stvari koje ovdašnjoj javnosti i nisu previše poznate.

„Znam da je Hrvatska prekrasna država i voljela bih je posjetiti jednog dana. Navijam za vašu reprezentaciju jer igraju odlično, a i iskreno, obožavam Modrića, on je nevjerojatan igrač“, rekla je Rawan pa se osvrnula na to odakle dolazi.

„Jordan je dio bliskog Istoka i imamo zaista prekrasne pejzaže kao što je Mrtvo more, najniža točka na planeti, ali i Petru, drevni grad koji je 2017. proglašen jednim od sedam svjetskih čuda“, približava nam svoju država mlada doktorica.

Veliki dio i njihove države okrenuo se nogometu, a Katar se trudi, kako kaže: „Da, jako volim nogomet, a i bila sam u Katru pa mi je sve poznato. To je država koja voli posjetitelje, trude se biti jako gostoljubivi, a domicilno stanovništvo je veoma prijateljski nastrojeno. Pokušavaju i putem ovog SP-a dati sve od sebe da pokažu svijetu arapsku kulturu i tradiciju.“

Za kraj, nogometna pitanja za Rawan – kako će proći Hrvatska i tko će biti novi prvak svijeta? „Stići će Hrvatska sigurno do četvrtfinala, a prvaci će vjerojatno postati Brazilci, jednostavno imaju najjaču momčad.“

ISTRASPORT PRATI KATAR | Doktorica iz Jordana: “Katar je jako gostoljubiva država, žele pokazati svijetu arapsku kulturu i tradiciju!”

Pročitajte još...