FESTIVAL NA DRAGOM KAMENU | U Raklju i ove godine glazbeno-scenski festival specifičnog programa

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ove se godine u Raklju održava dvanaesti glazbeno-scenski festival sa specifičnim programom, Festival na dragom kamenu, koji je uvijek bio i bit će besplatan za sve posjetitelje.

Festival se otvara u subotu, 22. srpnja koncertom RAMBO AMADEUS – Tribute Original. Posebnost ovogodišnjeg programa je „zagrijavanje“ do službenog otvaranja – dva popodneva s Rambom na otvorenim probama u korti Grubić.

Rambo je doslovno u nekoliko riječi objasnio koncept priče ” Tribute samom sebi” i rekao: “Tribute samom sebi je tribute…samom sebi.”

“Bosak & The Second Hand Band” (BSHB) je 9-člani rock‘n’roll bend iz Zagreba, koji će nastupit u Raklju 23. srpnja. Bend koji svoju glazbu živi i svira ravno iz srca sa samo jednim ciljem: doprijeti do srca slušatelja i povesti ga na putovanje kroz beskrajne priče benda.

29.srpnja na rasporedu je predavanje Antona Percana na temu IZ RAKLJANSKIH ŠKRINJA I BAVULJA. Bit će to već osma godina da gosp. Percan prezentira svoja istraživanja o povijesti Raklja u sklopu Festivala na dragom kamenu. Ponosni smo što i ovim programom stvaramo tradiciju okupljanja Rakljana u korti Grubića, te na očuvanju baštine od zaborava.  

KOMUŠANJE MOZGA – predstava Stojana Matavulja vraća se na našu pozornicu i to 3. kolovoza. Radi se o urnebesnoj komediji koja će vas nasmijat do suza.

Sljedeći dan, 4. kolovoza, na rasporedu je još jedna predstava – svevremenska, nagrađivana monodrama NAŠI DANI koju je režirao i u kojoj glumi fantastičan Radoslav Milenković. Izvođena je više od 1700 puta, a Milenković u predstavi igra više od 30 likova.

Večer bluesa uz koncert The PRIMOTAJO BLUES BAND-a održat će se 12. kolovoza, a dan kasnije, 13. kolovoza na velikom platnu gledamo igrani film HOTEL PULA, u režiji Andreja Korovljeva.

ATOMSKO SKLONIŠTE na čelu s Brunom Langerom već jedanaestu godinu za redom rock koncertom zatvaraju Festival.

Do sada su u sklopu Festivala na dragom kamenu nastupili: Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues, Tomislav Vukšić, obitelj Surian s predstavom Jalta, Jalta, Tamara Obrovac & Transhistria Ensamble, Nina Violić, Ecija Ojdanić, Teatar Exit i Rakan Rushaidat, Hollywood Film Music Quartet, Urban & 4, Bruno Krajcar, Tedi Spalato, Oliver Dragojević, Emilio Percan, Simona Gjorčeva, Oriol Aymat Fuste, Atomsko sklonište, Elis Lovrić, Stojan Matavulj, The Second Hand Band i drugi.

Festival ima i svoju Facebook stranicu. Organizator Festivala je Agencija MT iz Pule, a sponzori: Motor Teh. Auto, Motortech Consulting, Centinera Resort, Croatia Osiguranje, TZ općine Marčana, Marčeta vina. Medijski partneri su Radio Labin, Radio Maestral, Istra 24, TV Nova, Regional Express, Radio Labin.

Pročitajte još...