FOTOGALERIJA | U Svetvinčentu se održala Fešta mladega vina, šampion ovogodišnje smotra dolazi iz Medveje

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: TZ Svetvinčenat

Ni ove godine organizacija Fešte mladega vina nije podbacila, što dokazuje odlična posjećenost i sjajna atmosfera koja je vladala tijekom čitave Fešte mladega vina u Savičenti.

Manifestacija je započela tradicionalnom biciklijadom koja je startala sa Place u 13:00 sati i turnirom u pljočkanju koji je održan u Žlinji, livadi podno kaštela Morosini Grimani i nastavila se glavnim djelom ove manifestacije, degustacijom mladih vina u Multimedijalnom plesnom centru.

Degustacija mladih vina bogato je upotpunjena plesnim nastupom KUD-a Savičenta i zabavnim programom uz Trio Toni.

Posjetitelji su ove godine imali priliku kušati vrhunska vina od 14 istarskih vinara koji su na ovogodišnjoj smotri predstavili svoja mlada bijela i crna vina. Vinari koji su predstavili svoja mlada vina bili su Kalavojna, Siljan, Babos, Marčeta, Matić, Dean, Bruno Ferenac, In Sylvis, Radanović, Baćac, Černeka, Fuhtar, Vivoda i Sirotić.

U sklopu smotre vina organizirano je stručno ocjenjivanje mladih malvazija od strane stručne komisije na čelu sa Emilom Perdecom, poznatim istarskim sommelierom i vinskim kritičarom.

Titula šampiona ovogodišnje smotre, odnosno najbolje mlade malvazije pripala je vinariji Sirotić iz Medveje pokraj Buzeta. Zlatnim medaljama nagrađene su malvazije vinarija Baćac, Siljan, Babos, Černeka i Vivoda, a srebrnim medaljama vinarije Matić, Dean, Kalavojna, Bruno Ferenac i Radanović.

Dio gastronomske ponude manifestacije obogatili su sirana Istarski Cvijet-OPG Macan sa sirevima, OPG Franjul sa suhomesnatim proizvodima i OPG Frane sa istarskim rakijama.

Pročitajte još...