KAMPANJA U GOSTIMA | Ožujak je mjesec pripovijedanja u pićanskom Centru za nematerijalnu kulturu Istre

Facebook
Twitter
LinkedIn

Svjetski dan pripovijedanja obilježava se svake godine 20. ožujka. Tim povodom  Centar za nematerijalnu kulturu  Istre u Pićnu Etnografskog muzeja Istre organizira Mjesec pripovijedanja. Posjetitelje očekuju dva susreta, dva druženja s govornicama istarskih govora i dijalekata.

Prvi će se održati 8. ožujka 2023. kada u goste dolazi Petra B. Blašković, rodom iz Pule, glumica dramskog ansambla HNK u Osijeku i interpretatorica baštine. Dramskim će monolozima, ali i pripovijedanjem predstaviti svoj život i rad, a dotaknuti će se i tema  o ženama u Istri.

Drugi susret je 31. ožujka 2023. na kojem će gostovati Evelina Rudan, rodom iz Žminja,  pjesnikinja i profesorica na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Predstaviti će zbirku poezije, odnosno baladu na mahove Smiljko i ja si mahnemo te pripovijedati o svom djetinjstvu, o svom materinjem jeziku o stvarnom i nestvarnom u poeziji i životu.

Ulaz na oba događanja je slobodan. Stoga su svi dobrodošli 8. i 31 ožujka 2023. u 18 sati na večeri druženja i pripovijedanja u Centar za nematerijalnu kulturu Istre u Pićnu.

Pročitajte još...