KAMPANJA U GOSTIMA | Tupljak ovog petka slavi Bortulju, Mauro Staraj je garancija za odličnu feštu!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ovog petka, 26. kolovoza 2022. godine, Tupljak slavi svoju Bortulju. Zaštitnik tog mjesta je Sv. Bartol, ili Sv. Bortul za Tukljačane, a njegov blagdan je danas, 24. kolovoza kada je na rasporedu i misa, od 18 sati, naravno, u crkvici Sv. Bortula.

Petak je centralna proslava Bortulje, a započeti će nastupom pićanskih mažoretkinja nakon čega će sigurno prepuno igralište Sportskog centra u Tupljaku zabavljati Mauro Staraj i La Banda. Staraj nije novi gost u Tupljaku, a nesvakidašnja konekcija osjetila se od prvog njegovog nastupa pa će sigurno i ove godine biti fešta za pamćenje.

No, bez obzira koliko sjajni bili, Mauro i njegova La Banda sami ne mogu cijelu večer zabaviti toliki puk pa će dobiti pomoć ‘iz susjedstva’. Naravno, pult preuzima Nikola z Kukurini, koji je na Bortulji nastupao i kada za njega nije znala cijela Istra i šire.

Posljednja Bortulja dupkom je ispunila malonogometno igralište SC-a u Tupljaku

Također, za vrijeme fešte, prisutne će biti i dame iz Udruge žena „Mendula“ koje će okupljene zasladiti s palačinkama i fritulama, a sav prihod od toga će ići za humanitarnu akciju kojom se pomaže Davidu Mohoroviću.

U subotu, 27. kolovoza 2022. godine, kada se rasčisti zrak i spusti temperatura, od 18 sati popodne na malonogometnom igralištu Sportskog centra okupiti će se i veterani MNK Tupljaka kojem će međusobna utakmica s mladim nadama biti samo lukavi povod za druženje Tukljačana.

Pročitajte još...