Sutra od 9 do 14 diljem Istre prometna akcija – podsjetnik da uvijek pazimo na brzinu, alkohol, sigurnosni pojas, mobitel…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sutra će se na području Policijske uprave istarske,  od 9 do 14 sati provesti prometna akcija „Kontrola brzine kretanja vozila“.

Najviše osoba stradalo je u prometnim nesrećama koje su se dogode zbog nepropisne ili neprilagođene brzine. Tako je na području Policijske uprave istarske  u osam mjeseci  zbog nepropisne ili neprilagođene brzine poginulo osam osoba, 42 su teško, a 169 lakše ozlijeđene.

Za vrijeme prometne akcije na cestama osim pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, nadzirati će se i  vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje.

Vozač koji vozi brzinom većom od dopuštene čini prometni prekršaj. Prekršaji su baza iz koje nastaju prometne nesreće. Što su brzine veće u slučaju prometne nesreće posljedice će biti teže. Da se ne dogodi prometna nesreća i ne nastane posljedica za život i zdravlje sudionika u prometu, vozač mora biti pažljiv i voziti dopuštenom brzinom.

Nedopuštena brzina osim što ugrožava sigurnost vozača ugrožava i sigurnost drugih sudionika u prometu a osobito putnika i pješaka. Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise.

Pročitajte još...