Zadnji dan 11. Srednjovjekovnog festivala održava se danas – u ponedjeljak 7. kolovoza!

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Marijana Pletikos

Zbog obilne kiše koja je onemogućila odvijanje programa festivala predviđenog za nedjelju 6.kolovoza, program namijenjen za nedjelju će se održati u ponedjeljak, 7.kolovoza! Sve ulaznice kupljene za nedjelju (i online i na samom ulazu) vrijede i za program u ponedjeljak.

Također, svi oni posjetitelji koji su u nedjelju već iskoristili svoje ulaznice, odnosno ušli na festival, iste ulaznice vrijedit će im i za ponedjeljak. Tko nije u mogućnosti posjetiti festival u ponedjeljak, bit će moguć i povrat novca. Za više informacija u vezi povrata javite se na info@grimanicastle.com.

Ulaznice za ponedjeljak dostupne su u online prodaji na www.grimanicastle.com te na ulazu u sam festival. Zadnji dan festivala tematski je poznat kao Dan legendi kada se uprizorava legenda o vještici Mare, a veliki spektakl očekuje nas na sam kraj festivala kada se scenski dočarava „spaljivanje kaštela“.

Kroz mjesto zabavljat će vas Gruppo Sabandieratori del Palio di Asti s vrhunskim showom sa zastavama, moći ćete vidjeti i renesansno mačevanje, srednjovjekovne borbe i dvoboje, sokolarski show i streličarski show, fire show te već poznati konjički turnir Udruge Hector.

Na placi dočekat će vas razni izlagači i upoznati sa starim zanatima, srednjovjekovnom tiskarom, pa čak i fresko-slikarstvom.  Dodatni srednjovjekovni duh doživjet ćete kroz glazbene nastupe Holloenek Hungarice iz Mađarske, a svakako pripazite na ulične zabavljače „Li Brutti“ s kojima nikad ne znate što očekivati! U kaštelu Morosini-Grimani imate priliku okušati se u streličarstvu ili pak isprobati hod na štulama, a moći ćete pogledati i turnir u bohurtu!

Cijena ulaznice iznosi 8€ za odrasle, s tim da djeca do 115 centimetara visine imaju, kao i uvijek, besplatan ulaz, dok je za djecu višu od 115 centimetara i do 14 godina starosti cijena ulaznice 5€. Voditelji programa su Jelena Vitasović, Teodor Tiani i Ditmar Šegon. Srednjovjekovni doživljaj vas očekuje u Svetvinčentu do 7. kolovoza!

OVAKO JE BILO U SUBOTU:

Pročitajte još...