U odličnoj atmosferi održao se prvi “Paint & Wine” povodom blagdana RIM-a

Facebook
Twitter
LinkedIn

U subotu predvečer, u organizaciji Društva likovnih stvaratelja Pazin održan je Paint&wine Pazin RIM 2023. Prvo izdanje ove zanimljive manifestacije koja je objedinjuje slikarstvo i dobro vino, privuklo je mnoge zainteresirane građane koji su se okušali u slikanju, ali i brojne prolaznike koji su znatiželjno zavirivali u galeriju.

Interes za sudjelovanje bio je iznimno velik, prijave su stizale iz raznih dijelova Istre, ali je broj sudionika ograničen na petnaestero kako bi se voditelji mogli posvetiti svakome od njih.

Anita Pilat, diplomirana slikarica provela je sudionike kroz kompletan postupak nastajanja umjetničkog djela te je na kraju svaki sudionik odnio kući svoju prvu sliku rađenu akrilom na platnu.

Za motiv je odabran prepoznatljivi Pazinski potok, a voditeljici su asistirale članice DLS-a Nada Putinja, Ana Krajcar i Emina Putinja, a sve je fotografski popratio Marko Cerovac.

Trinaestero dama i dva mušketira, sudionika manifestacije iz Pazina, Labina, Rovinja i Buzeta, počašćeni su odličnim vinima Vinarije Bažon iz Gračišća te pazinskim cukerančićem Antica torte i kolači. Obzirom na veliki interes građanki i građana DLS priprema novi Paint&Wine koji će se održati tijekom rujna.

 

Pročitajte još...