Dejan Tonejc i Davor Janžič obranili naslov prvaka na 14. Velikoj nagradi Pazina, najvećem međunarodnom boćarskom turniru u parovima u državi!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Slovenci Dejan Tonejc i Davor Janžič obranili su prošle godine osvojen naslov pobjednika na ovogodišnjoj 14. Velikoj nagradi Pazina, najvećem međunarodnom boćarskom turniru u parovima u Hrvatskoj i zemljama okruženja iz službenog kalendara FIB-e koji je odigran u subotu i nedjelju, 5. i 6. kolovoza 2023.

Najveći favoriti turnira, nekadašnji svjetski i europski prvaci Janžič i novi član Istre Poreč Tonejc, su nakon prethodno osam odigranih susreta u finalu, odigranom u dvorani pazinskog BC Aleksandar Anzur, pobijedili Matea Načinovića (Istra Poreč) i Zoran Cuculića (Vargon, Rijeka).

Prethodno su u polufinalima Tonejc i Janžič savladali prvotimca Pule Davora Jelovicu i nekadašnjeg člana Istre Poreč Slovenca Martina Zdauca, dok su Načinović i Cuculić nadvisili dvojicu boćara županijskih ligaša koji su se u konkurenciji brojnih istaknutih imena hrvatskog i slovenskog boćanja uspjeli plasirati među četiri najbolja para, iskusnog Milana Celiju (Divšići) i Aleksandra Bradičića (Liganj, Lovran).

Za istaknuti je i da su najbolje boćarice Hrvatske i Slovenije svih vremena, Nives Jelovica i Tadeja Petrič, kao jedini potpuno ženski par na turniru u gotovo u cijelosti muškoj konkurenciji, uspjele stići do osmine finala u kojoj su ih zaustavili Slovenci Dejan Korošec i Jaka Štremfel.

Pazinski turnir je i ove godine okupio samu boćarsku kremu iz Slovenije, Italije, Crne Gore i Hrvatske, čak 88 parova, a među boćaricama i boćarima koji su se natjecali bilo je čak 11 aktualnih i bivših seniorskih svjetskih i europskih prvaka, koji u svojim kolekcijama imaju ukupno 23 naslova svjetskih i 11 europskih prvaka.

Na koliko se teških prepreka nailazi na putu do završnice na ovom turniru najbolje svjedoče sudbine aktualnih svjetskih prvaka Marina Ćubele (Biston, Baška Voda) i Karla Šabana (Sv. Jakov, Jadranovo).

Ćubelu i njegovog suigrača Crnogorca Zlatka Marović su u šesnaestini finala zaustavili polufinalisti Jelovica i Zdauc, dok su Šaban i Filip Matijašić (Istra Poreč), inače pobjednici turnira od prije dvije godine, na ovogodišnjem turniru ostali bez pobjede jer su od njih još u natjecanju po skupinama dva puta bolji bili Tomislav Kolobarić (Zrinjevac, Zagreb) i Crnogorac Tomo Ranković.

REZULTATI

Četvrtfinale:

Dejan Tonejc, Davor Janžič (Slo) – Dejan Korošec, Jaka Štremfel (Slo) 13:3,

Mateo Načinović, Zoran Cuculić (Hrv) – Leon Petz, Lovro Šipek (Hrv)13:8,

Milan Celija, Aleksandar Bradičić (Hrv) – Anže Petrič, Erik Čeh (Slo) 13:4,

Davor Jelovica (Hrv), Martin Zdauc (Slo) – Tadej Premru, Damjan Sofronievski (Slo) 13:3,

Polufinale:

Tonejc, Janžič – Jelovica, Zdauc 13:4,

Načinović, Cuculić – Celija, Bradičić 13:3,

Finale:

Tonejc, Janžič – Načinović, Cuculić 8:3

Pročitajte još...