MALI PROJEKTI ZA BOLJE SUTRA: Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva otvorila novi natječaj

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva otvorila je jučer Natječaj za male projekte u zajednici “Mali projekti za bolje sutra”. Ukupna vrijednost tog natječaja je 250 tisuća kuna, a broj odobrenih potpora se može ‘kretati’ između deset i 41.

Natječaj je, dakle, raspisan 26. travnja 2022. godine te je na ‘snazi’ mjesec dana, do 26. svibnja 2022. godine kada završavaju prijave. Prijavljeni projekti mogu maksimalno trajati četiri mjeseca, u razdoblju od 01. kolovoza 2022. godine do 01. prosinca 2022. godine.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva poziva udruge, ustanove i mjesne odbore koje imaju sjedište registrirano u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina za 2022. godinu (Grad Buje-Buie, Grad Labin, Grad Pazin, Grad Poreč-Parenzo, Grad Rovinj-Rovigno, Grad Vodnjan-Dignano, Općina Funtana – Fontane, Općina Lanišće, Općina Ližnjan-Lisignano, Općina Marčana, Općina Medulin, Općina Svetvinčenat, Općina Tar-Vabriga – Torre-Abrega, Općina Vižinada – Visinada, Općina Vrsar–Orsera) te provode aktivnosti usmjerene na razvoj lokalne zajednice da se prijave na Natječaj za financiranje malih projekata u zajednici ”Mali projekti za bolje sutra”.

Natječaj se raspisuje za 2 prioritetna područja:

  1. Razvoj lokalne zajednice

U sklopu ovog prioritetnog područja financirat će se projekti koji imaju za cilj razvoj lokalne zajednice kroz osmišljavanje i pružanje društvenog sadržaja u cilju povećanja kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Naglasak je na uključenju građana u provedbu projekta, poticanje na volonterski rad te rješavanje konkretnih problema koje su građani određene lokalne zajednice istaknuli kao prioritetne za rješavanje.

  1. Očuvanje, valorizacija i promocija istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja

Ovo prioritetno područje odnosi se na projekte koji imaju za cilj očuvanje, valorizaciju i promociju istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja.

Aktivnosti koje se prijavljuju u sklopu ovog prioriteta moraju obuhvaćati tematiku istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja, a mogu biti radionice i edukacije za sve dobne skupine, okrugli stolovi, tribine, susreti, osmišljavanje novih društvenih programa za građane i ostale slične aktivnosti.

U sklopu natječaja potiče se i dodatno boduje umrežavanje udruga, ustanova i mjesnih odbora te volonterstvo kako bi se povećao društveni kapital u lokalnim zajednicama te doprinijelo rješavanju zajedničkih problema, ali u konačnici i stvorio temelj za daljnje projekte razvoja lokalne zajednice.

Kriterijima za procjenu dodatnim bodovima se potiču projekti koji neće sadržavati troškove plaće. Nadalje, potiču se projekti koji će kroz aktivnosti koristiti materijale izrađene od okolišu prihvatljivih i/ili recikliranih materijala, odnosno potiče se ponovna uporaba te provedba aktivnosti na način koji je u skladu sa ciljevima održivog razvoja.

Najmanji iznos koji se može tražiti od Zaklade iznosi 5.000,00 kuna, dok najveći 25.000,00 kuna.

Sufinanciranje od strane Zaklade može biti do 100% vrijednosti prijavljenog projekta. Maksimalan broj potpora koji de se dodijeliti organizacijama koje imaju sjedište u istoj jedinici lokalne samoupravi je tri.

Natječajna dokumentacija dostupna je u OVDJE.

Pročitajte još...