ZDRAVSTVENA ZAŠTITA ŽENA: Grad Pazin i općine Pazinštine sufinanciraju nabavu UTZ uređaja!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Grad Pazin i općine Lupoglav, Gračišće, Cerovlje, Karojba, Motovun, Sveti Petar u Šumi i Tinjan zajednički sufinanciraju nabavku ultrazvučnog uređaja za Specijalističku ordinaciju ginekologije i opstetricije Vesne Bubić, dr. med.spec. ginekologije. Radi se o nabavi ultrazvučnog uređaja u kojoj Grad Pazin sudjeluje s 5 tisuća eura, koliko i općine Pazinštine, svaka prema udjelu stanovnika koji pokriva ordinacija. Drugu polovicu od 10 tisuća eura sufinancira ordinacija.

S ciljem zadržavanja zdravstvenog standarda na području Pazinštine, sufinanciranje nabavke UTZ uređaja podržano je na  Koordinaciji Gradonačelnice i načelnika općina Pazinštine na zamolbu ordinacije s obzirom na to da da se stari UTZ uređaj pokvario.

Radi se o  jedinoj ginekološkoj ordinaciji koja pokriva područje Pazinštine, u kojoj se godišnje obavi na tisuće pregleda i kad bi ordinacija ostala bez ultrazvučnog uređaja, koji ne spada u minimalni tehnički standard ginekološke ordinacije (!), žene Pazinštine morale bi putovati u druge gradove što bi dodatno ugrozilo njihovo reproduktivno zdravlje te u konačnici, zbog bolovanja i slobodnih dana, poskupilo troškove održavanja zdravlja, kako obiteljima, tako i poslodavcima i državi.

Pročitajte još...