Žminjska tvrtka Rudan postala je vlasnikom paške tvrtke Pagus za nešto manje od 35 milijuna kuna

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kako javlja Radio Pag, hotel “Pagus” u Pagu prodan je na javnoj dražbi tvrtki “Rudan” iz Žminja za nešto manje od 35 milijuna kuna.

Hotel “Pagus” se prodavao dulje vrijeme, a u dva pokušaja javne dražbe, nije se uspjelo pronaći kupca. Na prijedlog Fine, 2018. godine otvoren je stečaj tvrtke “Coning” zbog blokade računa i neplaćenih obveza, a u imovini “Coninga”, jedna od najvrijednijih nekretnina bio je upravo hotel “Pagus”. U vrijeme pokretanja stečaja, utvrđena vrijednost hotela “Pagus” bila je 49 milijuna kuna. Prodaja hotela u prvom i u drugom pokušaju nije uspjela zbog nezainteresiranosti potencijalnih kupaca, ali i zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Hotel Pagus ima 116 soba kategoriziranih s četiri zvjezdice.

Izgradila ga je tvrtka “Coning” iz Varaždina 1991. godine. Tvrtka “Rudan” upravlja hotelom od prošle godine, jer je tada hotel tada uzela u najam, a na trećoj javnoj dražbi ga je i kupila. Na službenim mrežnim stranicama tvrtke Rudan d.o.o. navodi se kako je to vodeća tvrtka u Republici Hrvatskoj u području energetske učinkovitosti, s naglaskom na projektima kompletnih energetskih obnova i projektima uštede vode prema ESCO modelu.

Zapošljava 56 stručnjaka i terenskih djelatnika, a svoje usluge pruža na cijelom području Republike Hrvatske. Sjedište tvrtke je u Žminju u Istri, a ima poslovnice u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Pročitajte još...