Armando Derossi dobio predsjednikovu spomenicu domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Armando Derossi, vođa sektora u Policijskoj postaji Pazin s Ispostavom Buzet, dobitnik je predsjednikove Spomenice domovinske zahvalnosti, za časnu i uzornu službu, povodom Dana policije.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, u sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana njenog zaštitnika Svetog Mihovila, 30. rujna je uručio priznanja djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova, a među nagrađenima je i sedam djelatnika Policijske uprave istarske.

Uz predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske, svečanom uručenju prisustvovali su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davora Božinovića, glavni ravnatelj policije Nikole Miline, predstojnik Ureda predsjednika RH Orsat Miljenić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Ante Deur, predsjednik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Valentin Franjić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić, vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don Marko Medo, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, izaslanica načelnika Glavnog stožera OS RH brigadna generalica Gordana Garašić, dužnosnici Ministarstva unutarnjih poslova i savjetnici ministra na čelu s posebnim savjetnikom ministra umirovljenim general pukovnikom Mladenom Markačem, članovi kolegija glavnog ravnatelja policije i načelnici policijskih uprava, ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak te bivši glavni ravnatelji policije, ali i predstavnici Sindikata policije i Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a. Svečanosti su ponovno nazočili voditelji i pobjednici natjecanja 4. Memorijala ”Šimo Đamić – Štit Domovine – Đakovo 2022.”

”Svakodnevni kontakt i dojam građanina koji stječe o državi i o njezinom dijapazonu djelovanja, osjetljivosti i neosjetljivosti na ljudska prava i slobode, koje su u svojoj teoriji apsolutne i prirodne, susreće se s policijom. Jako delikatan posao i jako težak teret za nositi za svakog onoga tko nije svjestan njegovog značaja, svih njegovih zamki i izazova’‘, rekao je nagrađenima predsjednik Milanović, istaknuvši pritom razumijevanje za probleme s kojima se policija susreće na hrvatskoj granici.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović istaknuo je kako su rezultati policije najbolji od neovisnosti Republike Hrvatske te je naglasio važnost proaktivne uloge policije i suvremene izazova s kojima se hrvatska policija svakodnevno suočava, poput zaštite državne granice te borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije. ”Mi nastojimo držati taj ritam, ritam policije koja jamči sigurnost građanima Hrvatske i sigurnost našim gostima. Hrvatska je i po europskim statistikama jedna od najsigurnijih zemalja. Kroz fleksibilan pristup pitanjima od najvećeg sigurnosnog izazova uspijevamo održati tu visoku razinu sigurnosti. Još uvijek imamo privilegiju da možemo okupiti sve generacije hrvatske policije, od prvih zapovjednika, pripadnika specijalnih postrojbi, svih članova ratnog kolegija do nas koji danas obnašamo te dužnosti u mirnodopsko vrijeme, ali i vrijeme puno izazova. Hrvatska policija je jedna od najotvorenijih institucija, a povjerenje u hrvatsku policiju je danas vrlo visoko”, rekao je ministar Božinović.

U ime svih nagrađenih djelatnika na dobivenim priznanjima zahvalio je načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave istarske Mladen Blašković, koji je odlikovan  Redom kneza Domagoja s ogrlicom za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu. ‘‘Kada smo odabrali policijski posao, znali smo da to nije samo posao, već da je to životni poziv koji nerijetko zahtjeva puno osobnog odricanja, odgovornosti i spremnosti da u svakom trenutku budemo na usluzi i zaštitimo građane Republike Hrvatske. Primamo ova odličja s ponosom i zadovoljstvom jer je to potvrda da svoj poziv obavljamo časno, profesionalno i pošteno. Hrvatski policajci su ponosno služili u Domovinskom ratu kada je to bilo najpotrebnije, a mnogi su dali svoje živote da bi mi danas živjeli u slobodnoj državi. Danas u miru i dalje s ponosom nosimo odoru hrvatske policije, brinući se o sigurnosti svih naših građana i miru jedine Lijepe naše’‘, rekao je Blašković i poručio kako odličja koja su dobili predstavljaju za njih čast, ali  i trajno zaduženje da i dalje nastave uzorito obavljati policijski poziv. ”Ova odličja neće biti poticaj samo nama, već i svim našim mladim kolegicama i kolegama, policijskim službenicama i službenicima, koji su također odabrali nositi odoru hrvatske policije. Jedno jamčimo: Nikada se nećemo umoriti u brizi za dobrobit i sigurnost građana ove zemlje”, rekao je načelnik Sektora za javni red i sigurnost.

Pročitajte još...