Bogati ožujak u Spomen domu – od crtića klasika, preko Battifiace i plesne predstave do jazza i kazališnih užitaka

Facebook
Twitter
LinkedIn

Čekajući toplije proljetno vrijeme, Pučko otvoreno učilište Pazin u ožujku nudi bogati program. U brojkama čekaju vas stand up večer, dvije kazališne i jedna plesna predstava, koncerti i devet filmskih projekcija.

Krenimo s kinom. U petak 3. ožujka u 20 sati prikazuje se film Creed 3, redateljski prvijenac Michaela B. Jordana koji se vraća kao Adonis Creed u trećem dijelu poznate boksačke franšize. U subotu 4. ožujka u 11 sati za najmlađe će moći ogledati Čudesnu šumu, prvi hrvatski dugometražni crtani film iz 1986. godine.

Istog dana u 20 sati na rasporedu film Maybe I do, film koji u središte radnje stavlja Michelle (Emma Roberts) i Allena (Luke Bracey) čija je romantična veza dosegla fazu planiranja vjenčanja tako da par odluči upoznati roditelje jedne s drugima.

U petak 10. ožujka u 20 sati na rasporedu je šesti nastavak filma Scream. Jedan od najpoznatijih filmskih negativaca horor franšiza vraća se na svoj krvavi pohod, ali ovaj puta ne u uspavanom gradiću Woodsborou, već u gradu koji nikad ne spava – New Yorku.

Jazz glazbenik Vedran Ružić (foto: Anita Nađ)

Subota ujutro rezervirana je za najmlađe pa će tako u 11 sati biti projekcija filma Marmaduke. Obitelj iz predgrađa dolazi u novo susjedstvo, skupa sa svojim ogromnim ljubimcem, psom Marmadukeom, koji ima nevjerojatnu sklonost za izazivanjem kaosa gdje god se pojavi. U subotu 18. ožujka u 11 sati još jedan animirani klasik, Čarobnjakov šešir, kultni dugometražni animirani film iz1990. godine, napravljen je prema ideji Sunčane Škrinjarić.

U pazinskom kinu u petak 24. ožujka možete pogledati film Shazam!2. U subotu 25. u 11 sati prikazat će se crtić Pastanijan i tri njušketira dok je večernji termin u 20 sati rezerviran za film John Wick 4. Radnja novog filma odvija se diljem svijeta i donosi precizno-koreografiranu akciju posebne vrste. U potrazi za najmoćnijim igračima kriminalnog podzemnog svijeta, film vodi gledatelje u New York, Pariz, Osaku i Berlin.

U subotu 11. ožujka u Velikoj koncertnoj dvorani, a povodom Međunarodnog dana žena, nastupat će Mario Battifiaca. U petak 17. ožujka u 20 sati, moći ćete pogledati zanimljivu plesnu predstavu Play reality. Uzimajući dječje igre kao svoj ishodišni istraživački materijal, plesna predstava Playing, nastaje na sjecištu igre i izvedbe, zaigranosti i plesa, igrivosti i performativnosti.

Možda je strip koji prikazuje tekst

U subotu 18. ožujka s početkom u 20 sati u Velikoj dvorani gostuje kazališna družina Histrioni s komedijom Mali raj. U veseloj igri susreću se spisateljska vještina i histrionsko glumačko nadahnuće i stvaraju predstavu koja slijedi bogatu tradiciju histrionskih izvedbi. Nespretni ljubavnici, vinski obrati, osebujni karakteri stvaraju komično i veselo ozračje pritom pripovijedajući velike priče o malim ljudima.

U utorak 21. u 20 sati, također u velikoj dvorani na rasporedu je stand up show Splitske scene, dok je u petak 24. ožujka u dvorani Istra jazz koncert Vedrana Ružića uz prikazivanje filma.

U petak 31. ožujka na rasporedu je predstava Šetači pasa koja je nastala u suradnji Kazališne družine Tragači i Centra za kulturu Trešnjevka. Troje potpuno različitih ljudi povezuju jedna belgijska ovčarka i dva mješanca – njihovi psi koje izvode u šetnju. Kroz redovite susrete u istom parku, likovi pred publikom postepeno razotkrivaju svoje životne priče. Sve je, naravno, začinjeno dozom humora i veselja koje im donose njihovi najdraži četveronožni prijatelji.

Pročitajte još...