Bruno Mičetić i njegov kvartet zakotrljali se kao valovi oceana

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sinoć je pred malobrojnom publikom u pazinskom Kaštelu nastupio Bruno Mičetić Quintet koji je u sat vremena izveo svoje autorske stvari i prikazao zbog čega je smatra jednim od vrhunskih muzičara što je oduševljena publika nagradila burnim pljeskom na kraju koncerta.

U članku na portalu hr.perish info koji piše o utjecaju jazza na ljudsku psihu stoji slijedeće: „Jazz je vrlo jedinstven i originalan stil, nema negativan utjecaj na psihu. Po zvukovima jazza, osoba se jednostavno opušta i uživa u glazbi, koja se kao val oceana kotrlja na obalu i ima pozitivan učinak. Figurativno govoreći, u jazz melodijama se može rastvoriti bez traga, samo ako je taj stil blizak slušatelju.“

Upravo tako je i bilo sinoć u specifičnom ambijentu pazinskog Kaštela u kojem su se stopili izvrsna akustika i  inspirirani glazbenici.  Divan fluid jazz muzike i vrhunskih glazbenika, koji su nastupili u krnjem sastavu bez jednog svog člana saksofoniste Vojkana Jocića. Uz Mičetića, Riječanina sa zagrebačkom adresom, zasvirali Joe Kaplowitz na klavijaturi, Henry Radanović na bassu, te bubnjar Dado Marinković, koji inače svira i u Parnom Valjku.

Bend je pred tridesetak namjernika najprije odsvirao „Magic of The Red Land“ skladbu inspiriranu Istrom nastalu u Dugoj uvali, pa je nastavljeno s dionicom „Moments“. Svojoj je mački Mičetić posvetio pjesmu „Boris the Cat“, a nakon čega je uslijedila usporenija skladba „For Your Tears“. Za kraj izvedena je skladba posvećena Mičetićevom mentoru pod nazivom „Blues for Primož Grašič“.

Inače, Bruno Mičetić Quintet ima iza sebe dva albuma – Capturing the Moment i Out of the shadow.

Sredinom 2021. godine pokreće projekt «Melodije nacionalnih parkova Republike Hrvatske» koje je podržalo i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te održava prvi live stream koncert u Nacionalnom Parku Risnjak.

Realizaciju ovog programa pomogli su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Pazin i Rockastel.

Pročitajte još...