Chrni breki danas završili s avanturom života

Facebook
Twitter
LinkedIn

Četvorica Pazinaca samoinicijativno nazvanih Chrni breki danas su završili s avanturom života i nalaze se u Freetownu u Sijera Leoneu, nakon što su završili s poznatim svjetskim relijem Budimpešta – Bamako.

Nakon što su 21. listopada krenuli iz Budimpešte Paolo Rigo, Mario Zorko, Antonio Radoš i Nino Pilat Nikšić nakon 19 dana vožnje stigli su do cilja.  Krenuli su Land Rover Defenderom 110 iz 1996. godine iz mađarske prijestolnice put Bamakoa- glavnog grada države Mali te produžili do Freetowna, glavnog grada Sijera Leone. Putem su prošli kroz Austriju, Italiju, Francusku, Španjolsku, Maroko, Zapadnu Saharu, Mauritaniju te Mali, a čim malo dođu k sebi javit će se s više impresija.

Reli je smislio mađarski internetski poduzetnik i radijski DJ Andrew G. Szabo, koji je želio dati ljubiteljima relija jeftiniju i ne toliko strogu opciju, za razliku od relija Pariz- Dakar.  Reli se održava od 2005. godine. Iste te godine sudjeluje 42 ekipe, a do cilja nisu stigle samo dvije ekipe. 2007. godine reli već broji oko 100 timova i samo 10 timova nije prošlo cilj. Pazinci su sudjelovali u ovoj avanturi, kao jedna od 247 ekipa i među 554 avanturista iz 45 zemalja svijeta – uz desetak vozila organizatora u pratnji.

Danas ih je dočekalo oduševljeno mnoštvo, a u ime našeg portala zahvaljujemo na javljanju.

Pročitajte još...