Elena Brajković: Poezija kao vječni izvor nadahnuća

Facebook
Twitter
LinkedIn

-Poezija je moj vječni izvor nadahnuća, djelomično bijeg od svakodnevnice ili mirni kutak u kojem sam najčešće u jutarnjima satima u svojim mislima, promišljanjima, nekad razmišljanjima , koje pretačem u stihove. Najčešće je to vezano uz šalicu dobre, a posebno me veseli što je ona završila na naslovnici moje prve zbikre pjesama, rekla je prekučer pazinska učiteljica Elena Brajković, u povodu predstavljanja njene prve zbirke pjesama „Trenutak zarobljen u stihu“, u prostorijama pazinske Gradske knjižnice.

Prezentaciju u pazinskoj Gradskoj knjižnici vodila je moderatorica Marijeta Matijaš, uz asistenciju voditeljice Knjižnice Ive Ciceran.

– Elena je usvojim stihovima zbilja zarobila trenutak u kojem sada živimo kako bismo se na njega osvrnuli , na vrijeme kada u bilo kojem obliku ispisujemo stranice svog života. Njezini su stihovi kao prozori života prolaznika kojeg promatramo kroz prozor visokog nebodera. Elenina poezija je kao pogled s nebodera i bilježi trenutke vremena u kojem živimo, pretače ih u stihove i nada se da će sutra donijeti nešto čemu se trebamo radovati, da ćemo sutra biti bolje društvo, da će sutra jednostavno biti bolje, rekla je Marijeta Matijaš.

Uz to je Iva Ciceran nadodala kako njene pjesme funkcioniraju kao kratke priče, te kako očekujemo nove uratke nakon ovog proznog prvijenca.

Elena Brajković radi kao učiteljica više od 35 godina, a zanimljivo je da je njeno prvo radno iskustvo bila živopisna područna škola u Grimaldi, koja se netom nakon njenog zaposlenja i zatvorila zbog malog broja učenika. Dug niz godina radi u Matičnoj školi u Pazinu, mentor je i NTC učitelj, uvijek spremna na učenje znanja i suradnju, spremna na dijeljenje znanja i stečenih iskustava. 

Pročitajte još...