Fantastična hit predstava “SHAKEspeare na EXit” u pazinskom Spomen domu u utorak – 27. rujna s početkom u 20 sati

Facebook
Twitter
LinkedIn
Teatar Exit iz Zagreba nakon izvrsne predstave Realisti u lipnju povodom Dana grada Pazina, ponovno gostuje u Pazinu u utorak, 27. rujna 2022. s početkom u 20 sati, u organizaciji Pučkog otvornog učilišta Pazin,  ovaj put s hit predstavom “SHAKEspeare na EXit” redatelja Matka Raguža, u kojoj trojica glumaca u manje od dva sata na sceni izvode duhovitu interpretaciju presjeka kompletnoga Shakespearova opusa,

Predstava “SHAKEspeare na EXit” nastoji zgusnuti na jednome mjestu Shakespeareov opus, koristeći lik i djelo velikog barda, bujicu njegovih dramskih karaktera i radnji kao materijal i mjesto polaska iz kojeg se izmišlja glumačka igra.

“Shakespeare je napisao 37 komada, od čega deset povijesnih drama i 18 komedija. Osmislio je i napisao 1222 lika. Svaki od 37 komada postavljen pojedinačno na scenu traje, zavisno od kraćenja, između 3 i 5 sati. Dakle, 37 x 4 sata (prosječno) iznosi 148 sati”, stoji u najavi. Sve to trojica glumaca u predstavi zgusnula su u manje od dva sata.

“U početku postojala je stanovita želja da se, poput ranije poznatih kazališnih primjera, obuhvate svi Shakespeareovi dramski tekstovi kroz određeni broj scenskih krokija. Taj revijalni nazivnik se malo-pomalo transformirao u potrebu da se u Shakespeareu zaustavljamo upravo na mjestima koja lakše isklizavaju iz povijesnih odrednica i uklizavaju u kontekst svakodnevice naših glavnih junaka“, stoji u najavi.

Predstava je premijerno izvedena 18. ožujka 2006. godine. U prvih 300. izvedbi uz Marka Makovičića i Živka Anočića igrao je Jerko Marčić, kojeg je kasnije zamijenio pokojni  Saša Anočić. Dramaturgiju je napravila Pavlica Bajsić, scenski pokret oblikovala Ksenija Zec, a kostime osmislila Đenisa Pecotić.
“Upoznajte Romea i Juliju, Hamleta, Ofeliju, Macbetha i njegovu krvavu Lady, Antonija i Kleopatru, Mletačkog trgovca, Tita Andronika, Kralja Leara, Richarda III., Henrika VIII. i mnoge druge, kakve ih još nikada niste vidjeli”, poručuju iz Exita.

Ulaznice dostupne u pretprodaji u Caffe baru Epulon te na dan predstave na blagajni po cijeni od 80 kuna (10,62 eur).

Video predstave nalazi se ovdje

Pročitajte još...