FOTOGALERIJA | Uz maskote, palačinke, kuhano vino i fritule, otvoreno klizalište na platou ispred Spomen doma

Facebook
Twitter
LinkedIn

Prigodne maskote snob i snješko s vrećama punih slatkiša koje je ostavio za najmlađe Sveti Nikola, mirisi fritula, palačinki i kuhanog vina koji su se širili iz adventskih kućica, velik broj djece u redu za klizaljke te oni najsretniji koji su došli prije svih i već nizali svoje prve metre na ledu, uveli su nas jučer, 7. prosinca na otvaranju Klizališta u srcu Istre u pravo božićno – novogodišnje raspoloženje.

Klizalište na platou ispred Spomen doma otvorile su gradonačelnica Suzana Jašić i Alison Merlić iz Udruženja obrtnika Pazin prigodnim obraćanjem i najavom dijela programa koji će se odvijati uz klizalište u sklopu Adventa u srcu Istre.   

„Neka nam najmračniji dani u godinu u Pazinu budu živahni, puni svjetla, veselja i zabave, kao što je to danas ovdje na klizalištu“, poručila je gradonačelnica Suzana Jašić na otvaranju. Zahvalila se ujedno svima koji su sudjelovali u kreiranju programa, kao i Udruženju obrtnika Pazin, Turističkoj zajednici Istarske županije, Turističkoj zajednici središnje Istre i Pučkom otvorenom učilištu Pazin, koji uz Grad financijski podupiru Advent u srcu Istre.

Klizalište je besplatno za posjetitelje, uz najam klizaljki, a bit će otvoreno svaki dan od 10:00 do 21:00 sat, uz pauzu između 14:00 i 15:00 sati.

Od planiranih popratnih događaja i programa, već ovaj petak, 9. prosinca u 18:00 sati na klizalištu će nastupiti pazinske mažoretkinje okupljene u udrugu „Ritam Grada“, a koje dan kasnije, u subotu 10. prosinca imaju natjecateljski turnir mažoretkinja „Christmas in Pazin“ u Školsko – gradskoj sportskoj dvorani na kojem će nastupiti 300 -tinjak mažoretkinja iz cijele Hrvatske.

Bogat program božićno – novogodišnjih zbivanja u Pazinu donosi nam ovu subotu, 10. prosinca u Spomen domu od 19:00 sati  božićno – novogodišnji koncert Folklornog društva Pazin, dok u Caffe baru Sax nastupa akustični duo “Last minute”,  a u Kavani posjetitelje zabavlja DJ Kriza.    

Detaljnije o programima uz klizalište zainteresirani mogu saznati na Facebook stranici klizališta i/ili putem Instagrama Grada Pazina  gdje će se redovito objavljivati svi programi i novosti vezane uz klizalište i Adventa.

Pročitajte još...