GRAD PAZIN: Predavanje Uključi se u sunce! – sve o solarnim elektranama za kućanstva

Facebook
Twitter
LinkedIn

Grad Pazin poziva sve zainteresirane građane i građanke na besplatno informativno predavanje pod nazivom „Uključi se u sunce!”u sklopu kojeg će imati priliku prikupiti sve ključne informacije o solarnim elektranama za kućanstva potrebne za donošenje odluke o eventualnom ulaganju.

Predavanje će se održati sljedeći utorak, 28. ožujka 2023. godine u dvorani Istra pazinskog Spomen doma s početkom u 17.30 sati. Fokus predavanja je na primjenu solarnih elektrana za vlastitu potrošnju u kućanstvu. Kroz predavanja koje će održati stručni tim “Na sunčanoj  strani”, neprofitnog servisa za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva, građani i građanke Pazina upoznat će komponente kućne solarne elektrane, administrativni i tehnički proces ugradnje, pravilno dimenzioniranje i način obračuna energije iz solarne elektrane te prilike za sufinanciranje.

Također, na platou ispred Spomen doma bit će izložen mobilni solarni sustav (mobilna elektrana) kako bi se omogućilo zainteresiranim građanima da izbliza vide kako izgleda solarna elektrana, njezine komponente te konačno, proces pretvaranja sunčevih zraka u električnu energiju.

Putem servisa Na sunčanoj strani, Zelena energetska zadruga građanima iz cijele Hrvatske svakodnevno pruža savjetodavnu, administrativnu i tehničku podršku u donošenju odluke o ulaganju te procesu realizacije solarnih elektrana za kućanstva.

Predavanja “Uključi se u sunce!” primjer su kako gradovi mogu i trebaju poticati građane na prijelazna obnovljive izvore energije, posebno solarnu, koja obzirom na broj sunčanih sati u Istri može biti itekako isplativa.

Iskoristite priliku za informiranje o ugradnji solarne elektrane, kao i da dobijete odgovore i savjete vezane uz specifične uvjete svog kućanstva!

PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE

Pročitajte još...