Gradonačelnica Jašić posjetila vatrogasce na dan njihovog zaštitnika

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na dan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, svim vatrogaskinjama i vatrogascima upućujemo iskrene čestitke povodom njihovog dana! Posebna čestitka i prije svega zahvala ide našoj Javnoj vatrogasnoj postaji Pazin koju je jutros posjetila i gradonačelnica Suzana Jašić.

Javna vatrogasna postaja Pazin je temeljna operativna snaga sustava civilne zaštite Grada Pazina, a broji 26 vatrogasaca koji rade u četiri smjene kako bi nam bili na raspolaganju 24 sata dnevno. Postrojba je opremljena sa 12 vatrogasnih vozila raznih namjena poput navalnih vozila, autocisterna, vozila za šumske požare, polivalentnih i zapovjednih vozila. Uz Javnu vatrogasnu postaju u Pazinu djeluje i Dobrovoljno vatrogasno društvo Pazin.

Od početka 2022. godine do danas JVP Pazin imala je 122 intervencije, pretežito vezane uz požare na otvorenom prostoru i intervencije u prometu, a njihov direktni broj je 194! Grad Pazin nastoji što bolje skrbiti o svojoj vatrogasnoj postrojbi, a svako ulaganje u njezin rad višestruko se vraća cijeloj zajednici kroz brigu za pružanje zaštite našim građanima i građankama, te očuvanje materijalnih i kulturnih dobara.

“Svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi želimo što manje intervencija i puno uspjeha u radu, te im zahvaljujemo na profesionalnosti i predanosti u obavljanju njihovog zahtjevnog i plemenitog poziva”, poručili su iz Grada Pazina.

Pročitajte još...