Gradonačelnica Jašić: “Bitna nam je svaka kuna i nismo imali kapaciteta, ali pogriješili smo što nismo pronašli drugu lokaciju za proslavu prvomajskog praznika”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina, gradonačelnica Pazina Suzana Jašić vrlo je samokritično, rekli bi pomalo nekarakteristično za osobe u politici, odgovorila na upit vijećnice Ive Bakarčić (Možemo!) o tome zbog čega nije bilo prvomajske proslave u našem gradu.

„Vezano za manifestacije, proračun za manifestacije je veoma mršav. Ako se sjećate, baš je klub IDS-a htio smanjiti još više. Jedva se nosimo sa financiranjem manifestacijama koje imamo, a to su Advent, klizalište, Rim, sajmovi koji se tu održavaju…Doista pokušavamo to pokrivati te se čak i javljamo na natječaje za sufinanciranje jer nam je bitna svaka kuna“, započela je Jašić objašnjavajući sijaset manifestacija u Pazinu tijekom proljeća pa dodala pa dodala:

„Išli su Dani meda, pa poljoprivredni sajam pa Festival strukovnih zanimanja te smo aktivno sudjelovali u organizacijama tih manifestacija. U tom trenutku, s obzirom da se Prvi maj odvijao od 2011. do 2019. na prostorima vojarne, a onda tri godine nije bio održan te uzevši u obzir činjenicu da je tamo trenutno gradilište, nismo imali dovoljno kapaciteta za organizaciju, pogotovo kada uzmemo u obzir da trenutno spremamo i obiljetničku svečanu sjednicu povodom Dana Grada, a i već imamo koordinacije za rujanske svečanosti.“

Na kraju je završila u samokritičnom tonu: „Jednostavno, nismo imali kapaciteta, ali mislim da smo pogriješili. Sljedeću godinu ćemo svakako pronaći novu lokaciju i omogućiti građanima da se podruže tog dana te tom prazniku pridati veću važnost.“

Aktualni sat na sljedećem videozapisu počinje u 3:15.

Pročitajte još...