Radenko Sloković novi je vijećnik Grada Pazina, mijenja Jelenu Pacijent

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina dobili smo jednog novog vijećnika. Točnije, dogodila se promjena u sastavu Gradskog vijeća.

Naime, vijećnica Jelena Pacijent podnijela je zahtjev za mirovanje vijećničkog mandata zbog osobnih razloga, a Mandatno-verifikacijska komisija utvrdila je kako će s liste Možemo! nju zamijeniti Radenko Sloković iz Pazina.

Na stranicama političke platforme Možemo! opisan je ovako:

„Pazinac, Burajac. Završio strane poslovne jezike – komuniciranje s javnošću na Hotelijerskom fakultetu 1986. te godinama radio u struci u velikim hotelijerskim tvrtkama i u Pazinu kao direktor Turističke zajednice Središnje Istre.

Danas je licencirani turistički vodič za Istru i Kvarner i vlasnik obrta za turizam i savjetovanje, a od nedavno i OPG-a. Oduvijek je muzičar, u Limenoj glazbi preko 40 godina, multiinstrumentalist i „tezgaroš“. Jedan je od osnivača obnovljenog speleološkog društva i Jules Verne kluba, bio je pokretač i voditelj brojnih eko akcija u Pazinu i Dana Julesa Vernea, kao i autor bloga „mojpotok“. Prije 20 godina bio je nositelj nezavisne liste „Za srce Istre“.

Pasionirani je proučavatelj srednjeistarskih rodoslovlja. Još uvijek aktivan  u Limenoj glazbi i Big bandu Pazin, povremeno objavi koju pjesmu na svom Youtube kanalu, a od svega je najponosniji na stihove koje je napisao 1999. godine nakon prve eko akcije na Zarečkom: „Ja rojen san zgor Potoka, zgor Potoka bit ću zakopan..“

Pročitajte još...