Hiperaktivci Aurora Matošević i Dominik Zović osvojili kup Hrvatske u sportskom penjanju

Facebook
Twitter
LinkedIn

Istarski su se penjači iz tri kluba, Hiperaktiv iz Pazina, Onsight iz Pule i Vertical iz Buzeta koja su nastupila u Kaštel Sućurcu proteklog vikenda vratila s pregršt medalja. Najbolji među njima bili su oni najmlađi koji su krenuli sa svojim prvim penjačkim hvatovima i koracima Aurora Matošević i Dominik Zović u kategoriji mlađih cicibana koji su se popeli na najviše postolje i osvojili prva mjesta.

 

Druga mjesta osvojili su Natan Zović kod mlađih kadeta koji je ispenjao isti broj topova, no zaostao je za dvije zone za prvoplasiranim Rok Borkovićeme Šipićem iz zagrebačke Fothije. Uz njega, u juniorima drugi je bio Puljanin Deni Ušić. Na postolje se je još popeo i Pouya Shafienejad iz Hiperaktiva kod seniora. U ekipnom bodovanju Pazinci su natjecanje završili kao šesti u državi s 1.155 bodova, Puljani su bili sedmi s 855, a Vertical 11.

Mladi uporni penjači nastavljaju s natjecanjem na u istarskoj Boulder ligi Istre i Kvarnera koja se ove nedjelje odvija u penjačkoj dvorani u Rašanovoj ulici u Pazinu.
Rezultati istarskih penjača: Mlađe cicibanke: 1. Aurora Matošević (H); Mlađi cicibani: 1. Dominik Zović (H); cicibanke: 5. Vita Brajković (H), 9. Mara Dušić (Vertical); Mlađi kadeti: 2. Natan Zović (H); 4. Niko Uhač (O); 10. Malik Matika (H). Kadetkinje: 4. Ana Mišan (O), 12. Helena Grubešić (O); Kadeti: 5. Vito Vedran Rogović, 6. Noa Cvijanović, 7. Ilija de Becker, 13. Noa Šuran, 14. Suri Spremo Hodžić (H); Mlađe juniorke: 5. Zara Sofia Krajcar (H) Ml. Juniori: 4. David Radovčić (O) 5. Gabriel Ramljak (H), 9. Lari Pletikos (O) 11. Vito Uhač (O); Juniorke: 6. Sara Lanča (H). Juniori: 2. Deni Ušić (O) Seniori: 3. Pouya Shafienejad, 9. Petar Gojtanić , 10. Teo Legović. Seniorke: 6. Inga Patarčić (svi Hiperaktiv) Ekipno: 1. SPK Fothia 4.869, 6. SPK Hiperaktiv 1.155, 7. SPK Onsight 855; 11. PK Vertical Buzet 55.

Pročitajte još...