Central Istria walking degustation tour – interpretativna šetnja Istra Inspirita oživjela je povijest okusa središnje Istre

Facebook
Twitter
LinkedIn

Putevima okusa središnje Istra novi je proizvod osmišljen u suradnji s Turističkom zajednicom središnje Istre. Interpretativna šetnja u pitoresknom srednjovjekovnom gradiću Svetom Lovreču oživjela je okuse, mirise i tradiciju središnje Istre te povela publiku na putovanje kroz tri povijesna razdoblja.

Likovi Istra Inspirita poveli su publiku u prošlost te im približili priče o različitim jelima i običajima iz Rimskog doba, Austro-Ugarske monarhije i tradicionalne istarske kuhinje. Dominik Karakašić kao rimski car Oktavijan August dočarao je publici gozbe i delicije kakve su samo Rimljani znali pripremiti. Putem smo naišli i na Agnezu Bauer, glavnu sluškinju na Bečkom dvoru, koju je utjelovila Sedina Cerovac. Saznali smo sve o nekadašnjim jelima iz Austro-Ugarske, načinu ponašanja prilikom organiziranja svečanih večera te namirnicama koje su i danas zastupljene u našim jelima. Na posljednjem punktu sreli smo Franu Vižintina, vlasnika lokalne istarske konobe, koji je ispričao sve o istarskim tradicionalnim jelima, a uprizorio ga je Dejan Gotal. Režiju i scenarij potpisuje akademski glumac i redatelj Frano Novljan.

Šetnja Svetim Lovrečem prva je u nizu besplatnih, interpretativnih tura Istra Inspirita u središnjoj Istri, a sljedeće će se održati u Tinjanu, 27.07. i Pazinu, 03.08. s početkom u 19 sati. Nakon svake šetnje očekuje vas degustacija lokalnih proizvoda središnje Istre.

Kako je Tinjan dobro poznat po pršutu, a Pazin po cukerančiću, rezervirajte svoje mjesto na info@istrainspirit.hr te uživajte u okusima i mirisima središnje Istre!

Ovim putem zahvaljujemo Turističkoj zajednici središnje Istre na ostvarenoj suradnji koja doprinosi daljnjem napretku i razvoju kreiranja zanimljivih kulturno doživljajnih proizvoda na destinaciji.

Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije, a oživljava priče, mitove i legende poluotoka već desetu godinu zaredom.

Više informacija o projektu Istra Inspirita saznajte na:

Pročitajte još...