ČESTITKE! Nagrada „Svjetionik” Hrvatske mreže protiv siromaštva Eliani Batagelj s Radio Istre

Facebook
Twitter
LinkedIn

Novinarka Radio Istre Eliana Batagelj dobitnica je ovogodišnje nagrade „Svjetionik” koju za dostojno izvještavanje o siromaštvu u Hrvatskoj dodjeljuje Hrvatska mreža protiv siromaštva. Nagrađena je za emisiju Ponedjeljkom otvoreno u kojoj se govorilo o deset godina pulskog Prihvatilišta za beskućnike.

O nagradi je odlučivao žiri sastavljen isključivo od osoba s iskustvom siromaštva. Svečana dodjela nagrade održana je u ponedjeljak 22. svibnja u Zagrebu, a tom je prigodom rad pulskog Prihvatilišta za beskućnike, koje djeluje pri pulskom Društvu Crvenog križa, predstavila voditeljica Prihvatilišta Helena Babić.

Nagrada „Svjetionik” dodijeljena je ove godine i u kategoriji online-TV priloga, a dobitnica je urednica na Hrvatskom katoličkom radiju Diana Tikvić za emisiju Argumenti. Kako je na svečanosti istaknuo predsjednik Hrvatske mreže protiv siromaštva Nedeljko Marković, nagrada promiče novinarsko izvještavanje kojim se poštuju ljudska prava i dostojanstvo osoba s iskustvom siromaštva, ali i potiče rješavanje njihovih problema.

Zahvalivši na nagradi, Eliana Batagelj je poručila da u medijima, posebno komercijalnima, treba biti više prostora za takve teme jer na taj način mediji najbolje mogu pridonijeti suzbijanju siromaštva.

Pročitajte još...